Ως τις 25/10 η ανακοίνωση των αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας του 2017

18:08 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέχρι τις 25 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2017, με στόχο να γίνουν «πιο δίκαια και πιο αποδοτικά για τα κρατικά έσοδα». Τα τέλη κυκλοφορίας θα εισπραχθούν από την 1η Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2016.
Αυτό θα γίνει με την παροχή κινήτρων να πάρουν πίσω

τις πινακίδες κυκλοφορίας οι φορολογούμενοι που τις έχουν καταθέσει για να γλιτώσουν από τις επιβαρύνσεις.

Τα σενάρια προβλέπουν ότι οι αλλαγές θα φέρουν πρόσθετα έσοδα στα κρατικά ταμεία από άρση ακινησίας οχημάτων λόγω μείωσης των τελών σε οχήματα μεγάλου κυβισμού και ηλικίας άνω των 10 ετών.

Το κόστος γι’ αυτά τα κίνητρα θα κληθούν να πληρώσουν φορολογούμενοι με μεσαίου κυβισμού οχήματα και ηλικίας έως δέκα ετών. Αυτό θα γίνει μέσω του υπολογισμού των τελών με βάση τους ρύπους και για οχήματα πρώτης κυκλοφορίας από το 2007 και μετά αντί για 2010 που ισχύει σήμερα.

Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να ισχύει και για το 2017 η ρύθμιση που επιτρέπει σε φορολογούμενους να παραλαμβάνουν τις πινακίδες των οχημάτων τους εντός της χρονιάς καταβάλλοντας μόνο μέρος των ετήσιων τελών που αναλογούν στο όχημά τους.

Το μέτρο κρίθηκε ως άκρως επιτυχημένο καθώς πολλοί φορολογούμενοι παρέλαβαν τους καλοκαιρινούς μήνες τις πινακίδες των ΙΧ τους.
Τα τέλη κυκλοφορίας θα εισπραχθούν από την 1η Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2016.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ρεπορτάζ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΒΑΛΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα