Ερώτηση ΚΚΕ για τη στελέχωση του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου

12:23 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου, ζητούν από τον υπουργό Πολιτισμού, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Σάκης Βαρδαλής.
«Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μπροστά στον κίνδυνο να κλείσει ξανά το μουσείο, εάν δεν στελεχωθεί εγκαίρως με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό»,

αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές. “Σήμερα στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου υπηρετεί μόνο μία αρχαιοφύλακας, η οποία έχει την ευθύνη για τις αυτοψίες και την παρακολούθηση εργασιών σε όλο το Βόρειο Έβρο, καθώς επίσης και 4 φύλακες με σύμβαση 7μηνης διάρκειας η οποία λήγει στις αρχές του Δεκέμβρη”, επισημαίνουν οι κ. κ. Δελής και Βαρδαλής. Τονίζουν, τέλος, ότι “για τη σωστή λειτουργία ενός μουσείου, είναι αναγκαίες πολλές ειδικότητες, ενώ ο αριθμός των συμβασιούχων, οι οποίοι γίνονται εργαζόμενοι-όμηροι χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, φυσικά δεν επαρκεί”.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα