Ε.Π.Σ. Σερρών: Αέρας… αλλαγών στα πρωταθλήματα

00:27 25/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του Νομού Σερρών και λίγο πριν τη σύνταξη της προκήρυξης των πρωταθλημάτων η διοίκηση της Ε.Π.Σ. Σερρών ενημέρωσε τους παράγοντες των ομάδων για τις πολλές αλλαγές που αφορούν τη διοργάνωση των αγώνων.

Η ενημέρωση αλλά και η συζήτηση με τους παράγοντες έγινε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ε.Π.Σ. Σερρών και ήταν πολύ θετικό ότι οι άνθρωποι των ομάδων πήραν το λόγο και είπαν τις προτάσεις τους. Για τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν φέτος μίλησε στην αθλητική

εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος και Α Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ. Σερρών Κώστας Βότσης.

Για τις αλλαγές στα πρωταθλήματα ενημερώθηκαν οι παράγοντες των ομάδων

Νοσηλευτές στα γήπεδα

Ήταν προεκλογική δέσμευση της διοίκησης Χατζηπαντελή η παρουσία γιατρού σε κάθε αγώνα και τώρα σύμφωνα με τον νέο ΚΑΠ αυτό γίνεται υποχρεωτικό. Η Ε.Π.Σ. Σερρών εδώ και καιρό είχε ξεκινήσει την προεργασία για να βρεθούν γιατροί. Ήταν δύσκολο φυσικά να βρεθούν τόσοι πολλοί γιατροί κι έτσι η Ένωση ήρθε σε συμφωνία με νοσηλευτές.

Τα χρήματα από τους διαιτητές;

Η διοίκηση της ένωσης θα αναλάβει να πληρώνει τους νοσηλευτές έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ομάδες. Βέβαια η Ε.Π.Σ. Σερρών προσανατολίζεται αυτά τα χρήματα να προέρχονται από τα έξοδα διαιτησίας. Όπως είπε ο κ. Βότσης στην ΕΡΤ Σερρών πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους διαιτητές οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αν και περίοδος οικονομικής κρίσης δεν έχουν υποστεί μειώσεις στα χρήματα που λαμβάνουν για κάθε παιχνίδι.

Ο Κώστας Βότσης καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΤ Σερρών

Επικεφαλής αγώνα

Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα η κάθε ομάδα της Επίλεκτης θα δώσει στην Ένωση ένα όνομα παράγοντα ο οποίος θα είναι ο επικεφαλής αγώνα (θα υπάρχει και αναπληρωματικός). Ο επικεφαλής αγώνα θα έχει την ευθύνη για την ομαλή τέλεση του παιχνιδιού, θα συνεργάζεται με τους διαιτητές και τους παράγοντες της φιλοξενούμενης ομάδας.

Άρχοντες οι διαιτητές

Οι διαιτητές θα προπληρώνονται πριν την έναρξη του αγώνα ενώ πρόσβαση στο γραφείο των διαιτητών θα έχουν μόνο οι αρχηγοί των ομάδων που θα προσκομίζουν τα δελτία κι όσοι έχουν διαπίστευση από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Θα υπάρχουν αυστηρές ποινές σε όσους εισέρχονται στα αποδυτήρια των διαιτητών χωρίς άδεια.

Για το πρωτάθλημα της Ανώτερης

Για την τοποθέτηση παραγόντων ότι στην Ανώτερη ο ένας όμιλος είναι πιο δυνατός κι έχει πέντε περίπου ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν ο κ. Βότσης είπε ότι υπάρχει η σκέψη να μην ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με την τελευταία αγωνιστική αλλά στη συνέχεια ίσως να δημιουργηθεί ένας όμιλος με τους πρώτους (ίσως εξάδα) των δύο ομίλων που θα αγωνιστούν μεταξύ τους για να κερδίσουν την άνοδο οι καλύτερες ομάδες.

Η «μικρή» Β κατηγορία

Μόνο είκοσι ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β κατηγορίας. Η διοίκηση της ΕΠΣ Σερρών έδωσε παράταση συμμετοχής ως τις 3 Σεπτεμβρίου για τις ομάδες που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτό ενώ την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου η Ένωση κάλεσε στα γραφεία της τους εκπροσώπους των σωματείων προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Ο κ. Βότσης τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει το πρωτάθλημα σε έναν όμιλο. Όσες κι αν είναι τελικά οι ομάδες η Β κατηγορία θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους για να μην επιβαρυνθούν οι σύλλογοι με μεγάλα ποσά στα έξοδα μετακίνησης.

Άδειες των γηπέδων από τους Δήμους

Για την τέλεση των αγώνων πρέπει οι Δήμοι να φροντίσουν έγκαιρα να δώσουν άδεια καταλληλότητας στα γήπεδα αφού πλέον η αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων περνά στην τοπική αυτοδιοίκηση κι έτσι η ΕΠΣ Σερρών θα τους ενημερώσει να υπάρξει μέριμνα και να γίνουν εργασίες στα γήπεδα.

Ενημέρωση για τους νέους κανονισμούς

Ο κ. Βότσης είπε ότι η Ένωση σε συνεργασία με την Κεντρική επιτροπή διαιτησίας θα πραγματοποιήσει μια συγκέντρωση παραγόντων για γίνει ενημέρωση για τους νέους κανονισμούς διαιτησίας. Σε συνεννόηση με τον Χρήστο Μέγκλα η συγκέντρωση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Σερρών.

Τέσσερις αλλαγές στα παιχνίδια

Και τέταρτη αλλαγή ποδοσφαιριστή προβλέπει ο νέος Κ.Α.Π. για τα παιχνίδια όλων των Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Τον οποίο Κ.Α.Π. παρεμπιπτόντως τον έκαναν πλέον έναν και ΕΝΙΑΙΟ σε κείμενο (και για Επαγγελματικά και για Ερασιτεχνικά), κι όχι δυο ξεχωριστά κείμενα που υπήρχαν ως τώρα. Υπενθυμίζεται πως, Ερασιτεχνικά είναι η Γ’ Εθνική κατηγορία κι όλες οι Τοπικές! Ο κανονισμός δεν αλλάζει για τα Επαγγελματικά πρωταθλήματα, όπου παραμένουν τρεις οι αλλαγές.

Υποχρεωτικές οι παιδικές ομάδες

Η διοίκηση της Ε.Π.Σ. Σερρών ενημέρωσε τους παράγοντες ότι από την περίοδο 2018-19 μια ομάδα για να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Επίλεκτης κατηγορίας θα πρέπει να έχει παιδική ομάδα. Μάλιστα ο Κώστας Βότσης μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών έδωσε συγχαρητήρια σε ομάδες όπως η Ασπίδα Δραβήσκου που αν και αποχώρησε από την Επίλεκτη κατηγορία είχε φροντίσει να έχει δικούς της παίκτες κι έτσι δήλωσε συμμετοχή στη Β κατηγορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα