Kαταδίκη δύο νεοναζί στη Γερμανία για επίθεση σε πρόσφυγες

22:16 24/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε τρία χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκισης, καταδικάστηκαν δύο άνδρες, ηλικίας 19 και 27 ετών, που κατηγορούνταν ότι επιτέθηκαν σε πολλούς πρόσφυγες στη Γερμανία.

Οι επιθέσεις που έκαναν τα μέλη μιας οργάνωσης της άκρας δεξιάς, είχαν γίνει το 2015 και το 2016 εναντίον αιτούντων άσυλο, σε μια εστία υποδοχής αιτούντων άσυλο, αλλά και σε ένα κτίριο που αποτελούσε μέρος μιας εναλλακτικής πρωτοβουλίας στέγασης, ενώ συμμετείχαν και σε βίαιες διαδηλώσεις εναντίον των μεταναστών που είχαν οργανωθεί

το 2015 στο Χαϊντενάου, όπου είχαν πετάξει πέτρες και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών. Πάνω από τριάντα αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί σε εκείνες τις διαδηλώσεις.

Οι δύο άνδρες ομολόγησαν την ενοχή τους πριν από τη δίκη, για να εξασφαλίσουν επιεικέστερες ποινές.

Οι δικαστές εξάλλου χαρακτήρισαν «εγκληματική οργάνωση» την οργάνωσή τους, την Freie Kameradschaft Dresden (ή «Ελεύθερη Συντροφικότητα της Δρέσδης»), πολλά μέλη της οποίας αναμένεται να προσαχθούν το φθινόπωρο ενώπιον της δικαιοσύνης της Δρέσδης για παρόμοια εγκλήματα.

Η οργάνωση αυτή δημιουργήθηκε για να σπείρει τον τρόμο στους πρόσφυγες και στους πολιτικούς αντιπάλους της ακροδεξιάς και κάθε ενέργειά της σχεδιαζόταν προσεκτικά, αποφάνθηκε το δικαστήριο, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα από τον Ιούνιο του 2015 εναντίον της «Ελεύθερης Συντροφικότητας της Δρέσδης», που υπάρχουν υποψίες ότι είχε δεσμούς με την Gruppe Freital, άλλη μια οργάνωση που κατηγορείται για επιθέσεις εναντίον εστιών υποδοχής προσφύγων στη Σαξονία. Οκτώ μέλη της δικάζονται από τον Μάρτιο στη Δρέσδη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα