Επίτιμος Δημότης Καλύμνου ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

12:29 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίτιμος Δημότης Καλύμνου, ανακηρύχθηκε χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την τελετή ανακήρυξής του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ιστορία της Καλύμνου και τον πατριωτισμό που επέδειξαν και επιδεικνύουν οι κάτοικοι του νησιού, ενώ παρέπεμψε στη Συνθήκη των Παρισίων, από την οποία είναι ξεκάθαρη η κυριαρχία της Ελλάδας στα Δωδεκάνησα και στις παρακείμενες νησίδες, ανεξαρτήτως εάν είναι κατοικημένες ή όχι.

«Δεν

διεκδικούμε τίποτα, αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα», ήταν το μήνυμα που έστειλε προς την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι η Ελλάδα θα προασπίσει τα σύνορά της και την εδαφική της ακεραιότητα.

Αναφερόμενος στα περί «συνόρων καρδιάς», έκφραση που χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι τέτοιες εκφράσεις θα χαρακτηριστούν και ως γραφικές, αφού τέτοια σύνορα με βάση το διεθνές δίκαιο δεν υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Καλύμνου, ως ένδειξη τιμής για τη μακροχρόνια προσφορά στην πατρίδα, αλλά και για το ήθος του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα