Επίθεση ενόπλου σε εκκλησία του Τέξας – Τουλάχιστον 20 οι νεκροί

22:12 5/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένοπλος άνοιξε σήμερα πυρ στο εσωτερικό της Πρώτης Εκκλησίας Βαπτιστών του Σάδερλαντ Σπρινγκς, κοντά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την τοπική αστυνομία, κάνουν λόγο για πολλά θύματα.

Ο αριθμός των θυμάτων και η κατάστασή τους δεν έχει διευκρινισθεί, όμως τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς. To CBS News ανεβάζει τα θύματα στα 27 επικαλούμενο τον Αλμπερτ Γκάμες Τζ., υπεύθυνο της κομητείας του Ουίλσον που βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης.

Ο ίδιος κάνει λόγο για 20 με 25 τραυματίες.

FBI just arrived on the scene. The scene is getting pushed back. pic.twitter.com/vyIyNPZHou

Max Massey (@MaxMasseyTV) November 5, 2017

Εκπρόσωπος του Connaly Memorial Medical Center, στην κοντινή πόλη Φλόρεσβιλ, δήλωσε στο Fox News ότι το νοσοκομείο έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό τραυματιών μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Dallas Morning News, ένα παιδί δύο ετών περιλαμβάνεται στους τραυματίες.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KSAT12, ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αρχών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε έναν άνδρα να εισβάλλει στην εκκλησία και στη συνέχεια να αρχίζει να πυροβολεί με ημιαυτόματο όπλο κατά των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί για τη λειτουργία.

«Το μισό εκκλησίασμα είναι νεκρό» φέρεται να είπε άλλος αυτόπτης μάρτυρας σε τοπικό κανάλι. Την ώρα της επίθεσης στην εκκλησία εκτιμάται ότι βρίσκονταν 50 άτομα.

According to @ksatnews a witness reported seeing a man in full gear come into the church & unloaded several rounds. pic.twitter.com/EFbWIKnX9D

Nick Short

Keywords
Τυχαία Θέματα