Δυτική Μακεδονία: Ανοίγει τον Ιανουάριο ο μεθοριακός σταθμός του Λαιμού Πρεσπών

21:57 5/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις αρχές του 2018 αναμένεται να λειτουργήσει έπειτα από 50 ολόκληρα χρόνια ο μεθοριακός σταθμός Λαιμού Πρεσπών, ο οποίος θα παρέχει σημαντικά οφέλη στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης ύστερα από την ολοκλήρωση σχετικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Υπουργό Νίκου Κοτζιά παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου,

διπλωματών, πρέσβεων και γενικών γραμματέων.

Το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού επεσήμανε ο κ. Καρυπίδης είναι υψηλής γεωστρατηγικής σημασίας και έρχεται σε συνέχεια των πρωτοβουλιών πολιτικής προστασίας και διασυνοριακής συνεργασίας που ανέλαβε το προηγούμενο διάστημα η περιφερειακή αρχή. Αποτελεί δε σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης με τις γείτονες χώρες. «Σε πείσμα των καιρών και όσων θέλουν να ορθώνουν τείχη, το άνοιγμα των συνόρων θα δώσει νέες δυνατότητες ανάπτυξης και θα καταδείξει ότι μόνο οι συνέργειες μεταξύ των λαών μπορούν να φέρουν την πρόοδο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν επιμέρους τεχνικά ζητήματα που αφορούν στο είδος και στον προϋπολογισμό των παρεμβάσεων των υποδομών υποδοχής και οδικής σύνδεσης, που περιλαμβάνονται στο σχέδιο τοπικής ανάπτυξης που παρουσιάστηκε, καθώς και θέματα που αφορούν στην εφαρμογή των όσων ορίζονται από τη συνθήκη Σένγκεν. Όλα αυτά θα διευκρινιστούν με λεπτομέρειες και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από πλευράς συναρμόδιων Υπουργείων περί τα μέσα του Δεκέμβρη. Το τελικό άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού θα γίνει με τριμερή διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και FYROM που θα υπογραφεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα