Επέκταση του εργαστηρίου παρασκευής γευμάτων

21:13 5/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, για την επέκταση του εργαστηρίου παρασκευής γευμάτων της Μητρόπολης, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ανδρέας.

Η Ιερά Μητρόπολη στηρίζει μέσω της παρασκευής γευμάτων 100 περίπου οικογένειες.
Ο κ. Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η Περιφέρεια

συνεχίζει να στηρίζει δομές και δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα σε όλο το νησί. Στις οικογένειες που έχουν ανάγκη είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε κοντά με αποτελεσματικό τρόπο. Από την πλευρά την δική μας συμβάλλουμε όσο μπορούμε και σύμφωνα με το ύψος των δυνατοτήτων να μπορούμε να επιλύουμε τέτοια θέματα και προβλήματα».
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας σημείωσε από την πλευρά του: «Η ενδοχώρα του Ηρακλείου, της Κρήτης, και ευρύτερα της χώρας έχει πολλές ανάγκες και η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία βοηθάει στην θεραπεία αυτών των αναγκών. Η Μητρόπολη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, με τους φορείς, με τον Δήμο και τους πολιτιστικούς συλλόγους, προσπαθεί να θεραπεύσει κατά το δυνατόν τις κοινωνικές ανάγκες και μέσα σε αυτό το πλαίσιο διευρύνουμε τις δραστηριότητες του παιδικού γεύματος».
Το έργο αφορά στην επέκταση του Κέντρου Σίτισης και την ολοκλήρωση υποδομής σε υφιστάμενο κτίριο που έχει ανεγερθεί στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέου στο Αρκαλοχώρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα