Κομοτηνή: Μαστορέματα σε καιρό κρίσης

10:21 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κρίση, η οικονομική δυσπραγία, οι αυξημένες υποχρεώσεις και τα λιγοστά έσοδα άλλαξαν τις συνήθειες πολλών Ελλήνων τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να υλοποιήσουν ακόμη και τις εργασίες ενός μάστορα μεταμορφώνοντας πολύ εύκολα φθαρμένες από το χρόνο γωνιές τους σπιτιού τους. Παράδειγμα τέτοιο αποτελεί ο Εμμανουήλ Γαλανάκης, δηλώνει «μαστοροχαλαστής» αστειευόμενος και σημειώνει ότι θέλησε να φτιάξει μια καινούργια σκεπή στην αποθηκούλα της αυλής και οι επαγγελματίες του ζήτησαν πολλά χρήματα ανεβάζοντας το κόστος της επισκευής.

Οπότε, σήκωσε τα μανίκια και προσπαθεί

να δώσει πνοή στο σπίτι της προγιαγιάς. «Τα τελευταία πέντε χρόνια πέρασε το οίκημα αυτό στα χέρια μας και προσπαθούμε με τα μερεμέτια να το σουλουπώσουμε γιατί ήταν χάλια από τη φθορά του χρόνου» δηλώνει κι εξηγεί τις εργασίες που τον περιμένουν, «βγάλαμε τον ελενίτ, θα βάλουμε πάνελ, αφού πρώτα τοποθετήσουμε μια σειρά από τουβλάκια». Στο πλευρό του κ. Γαλανάκη και τα παιδιά του, ο Βασίλης και ο Γιώργος, με τα εργαλεία της δουλειάς στα χέρια και με την διάθεση να μυηθούν κι εκείνοι στον υπέροχο κόσμο του «Φτιάξτο μόνος σου».

«Από αυτή την ενασχόληση θα γλιτώσουμε 1500 ευρώ γιατί τόσα μας ζήτησε ο μάστορας για να μας το κάνει» δηλώνει ο κος Γαλανάκης σπεύδοντας να σημειώσει ότι δεν είναι καιρός για τέτοια έξοδα. Η οικογένεια του κ. Γαλανάκη δεν είναι η μόνη που ασχολείται με μαστορέματα. Ολοένα και περισσότεροι αναζητούν έξυπνες ιδέες για κατασκευές από άχρηστα, παλιά υλικά μεταμορφώνοντας ακόμη και αντικείμενα που στα μάτια άλλων μοιάζουν σκουπίδια. Έτσι, κατασκευάζουν, τροποποιούν ή επισκευάζουν με τα δυο τους χέρια. Φτιάχνουν μόνοι τους εξοικονομώντας χρήματα.
Φώτο: Ο κος Γαλανάκης με το γιο του Βασίλη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα