Επαναλειτουργία της σχολής Ασωμάτων

09:20 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην παραχώρηση 800 στρεμμάτων για πάνω από 30 χρόνια στην Περιφέρεια Κρήτης, για την επαναλειτουργία της Σχολής Ασωμάτων στο Ρέθυμνο, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Θα δημιουργηθεί ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο αιγοπροβατοτροφίας, καθώς και σχολή αγροτουρισμού.

Στο μεταξύ στο επίκεντρο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αμαρίου και του ΕΛΓΟ Δήμητρα, παραμένει η δημιουργία

φορέα διαχείρισης, που θα καθορίζει μια σειρά ζητημάτων τα οποία αφορούν τον τρόπο και τις λεπτομέρειες λειτουργίας των δύο δομών.
Ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ και αφορά το σκέλος της ανέγερσης των βασικών κτηρίων. Η Περιφέρεια Κρήτης θα αναλάβει το κόστος των υποδομών, καθώς δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη για το ΠΕΠ Κρήτης. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση που αφορά το λειτουργικό και αναπτυξιακό σκέλος του ερευνητικού κέντρου, αλλά και τις μισθοδοσίες, η Περιφέρεια προσανατολίζεται σε πρόγραμμα του ΠΕΠ Κρήτης, με την προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί το κτηριακό σκέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα