Περιοδεία για την κοινωνική οικονομία

09:16 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Διήμερη περιοδεία στο Ηράκλειο ξεκίνησε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Στις 11 το πρωί θα βρεθεί στις Αρχάνες, όπου θα επισκεφθεί το γυναικείο συνεταιρισμό και το απόγευμα θα πάει στα Ανώγεια.
Αύριο στις 10 το πρωί η κ. Αντωνοπούλου θα μιλήσει για την κοινωνική οικονομία, σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.
«Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα για τα ζητήματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις και το εργασιακό ενόψει της αξιολόγησης,

και η υπουργός Εργασίας έχει επαναλάβει πολλές φορές το ποια είναι η δική μας τοποθέτηση, δεδομένου ότι το κεκτημένο Ευρωπαϊκό Δίκαιο μας δικαιώνει, σε ότι αφορά τα αιτήματα που έχουμε και εξακολουθούμε να έχουμε μία κοινή γραμμή που υποστηρίζεται από τις χώρες του Νότου».
Αυτό δήλωσε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, από το Ρέθυμνο όπου μίλησε σε εκδήλωση για την «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία».
Σύμφωνα με την κα Αντωνοπούλου η Κοινή Γραμμή αφορά στο ότι: «…όταν μία χώρα έχει έλθει σε δύσκολη θέση και έχει μνημονιακές υποχρεώσεις, αυτό δεν μπορεί να καταργεί, τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα που υπάρχουν στην Ευρώπη.
»Με αυτή τη λογική προχωράμε και ευελπιστούμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αξιολόγηση. Είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων να κλείσει η αξιολόγηση με τρόπο κοινά αποδεκτό».
Σχετικά με τη συζήτηση που υπάρχει το τελευταίο 24ωρο για τη δραχμή, η κα Αντωνοπούλου δήλωσε πως «επανερχόμαστε, για κάποιους λόγους σε θέματα τα οποία, ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα