Επαφές Μοσκοβισί στην Αθήνα – Χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα (video)

09:56 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «βλέπει» ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ σημειώνει πως πρέπει να γίνουν κάποια ακόμα βήματα. Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί η καλύτερη λύση για την Ελλάδα.

Στις 8.45 συναντήθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος με τον υπουργό Οικονομικών. Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε

ότι είχε μια δημιουργική συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ σημείωσε πως έχει γίνει και προετοιμασία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξετάζει τις παραμέτρους. Πρόσθεσε ακόμη ότι «αίσθησή μου είναι πως χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος».

Σημειώνεται ότι κοινοτικές πηγές ανέφεραν το βράδυ της Τρίτης ότι Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ είχαν επικοινωνία με αντικείμενο το ελληνικό ζήτημα, και ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ φέρεται να μετέφερε στον Ευρωπαίο επίτροπο ότι το «παράθυρο» της 20ης Φεβρουαρίου δεν έχει χαθεί.

Προσερχόμενος το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε ότι η 20η Φεβρουαρίου μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για την Ελλάδα. Είμαστε κοντά, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε. Όπως τόνισε, έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και υπάρχουν ορισμένα μικρά βήματα ακόμη που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα