Δεν υπάρχει ζήτημα Grexit δηλώνει ο επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ

09:37 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πεποίθησή του ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και ότι δεν υπάρχει ζήτημα «Grexit», εκφράζει ο επικεφαλής του Euro Working Group (EWG) Τόμας Βίζερ, σε δηλώσεις του στη EurActiv Γερμανίας.

Ο Βίζερ εκτιμά ότι οι ελληνικές προοπτικές για την ανάπτυξη είναι σαφώς θετικές, ενώ όσον αφορά στον χρόνο επίτευξης συμφωνίας υποστηρίζει πως «η πραγματική

πίεση χρόνου υπαγορεύεται από το τι ζημιά περαιτέρω καθυστέρηση θα κάνει στην ελληνική οικονομία. Η ανάπτυξη, οι ιδιωτικές επενδύσεις σε επιχειρήσεις και στην ιδιωτική κατανάλωση όλα διακυβεύονται».

Ερωτηθείς για την ελάφρυνση του χρέους και τη διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ-Ευρωπαίων γι’ αυτό, ανέφερε ότι «υπήρξε μια συμφωνία τον Μάιο του 2016, η οποία ορίζει ποια ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να γίνει βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» και πως ήδη έχουν τεθεί «σε εφαρμογή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα μέσω μιας μείωσης μακροπρόθεσμα του ελληνικού χρέους κατά 20% του ΑΕΠ και ότι στο τέλος του προγράμματος, το 2018, εάν είναι απαραίτητο, θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα…». Σημείωσε δε ότι θα είναι περισσότερο μια περίπτωση συζήτησης για τις λεπτομέρειες του τι έχει ήδη συμφωνηθεί. Η κύρια διαφορά μεταξύ των ευρωπαϊκών οργάνων και του ΔΝΤ είναι στις εκτιμήσεις τους για τα μεσοπρόθεσμα δημοσιονομικά πακέτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα