ΕΚΛ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας

10:37 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή 19 Μαΐου στις 10 το πρωί μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης ΑΡΩΓΗΣ για την νέα προσπάθεια τρομοκράτησης απέναντι σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα η διοίκηση του ΕΚΛ τονίζει ότι «αυτή την φορά σέρνονται στα δικαστήρια ο Πρόεδρος

του Εργατικού Κέντρου, η πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιδ. Κλινικών και 8 (5 πρώην) εργαζόμενοι της επιχείρησης. Αφορμή γι΄αυτό στάθηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να διεκδικήσουν δεδουλευμένα πολλών μηνών το 2014. Σε αυτή τους την 29ήμερη κινητοποίηση το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδ. Κλινικών βρέθηκαν δίπλα στους συναδέλφους, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα τους. Η συγκεκριμένη ενέργεια της εργοδοσίας αποτελεί πραγματικά πρόκληση όταν την ίδια στιγμή εξακολουθούν και δεν έχουν καταβληθεί πλήρως ακόμη τα δεδουλευμένα που διεκδικούσαν τότε οι εργαζόμενοι , ενώ παράλληλα συνεχίζει την ίδια τακτική και σήμερα αφήνοντάς τους απλήρωτους για πολλούς μήνες και τώρα».

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απαιτεί:

Να σταματήσουν οι δίκες και κάθε είδους διώξεις εργαζομένων, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης και της συμμετοχής τους στους αγώνες.Να μην ψηφιστεί νέος αντισυνδικαλιστικές νόμος. Κατάργηση των νόμων, μηχανισμών και πρακτικών ποινικοποίησης των εργατικών-λαϊκών αγώνων και διευκόλυνσης της εργοδοτικής τρομοκρατίας.Κατάργηση των αντιαπεργιακών νόμων. Κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.Ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση στους χώρους δουλειάς.Απαγόρευση με νόμο των απολύσεων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους.
Keywords
Τυχαία Θέματα