Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:57 20/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών χωρίς αναστολή καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Καβάλας τον 47χρονο νοσηλευτή, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος πριν από 1,5 χρόνο στο νοσοκομείο Δράμας νάρκωσε 22χρονη ασθενή μετά από χειρουργική επέμβαση και αποπειράθηκε να την βιάσει.
Οι κατηγορίες με τις οποίες οδηγήθηκε στο δικαστήριο χθες αφορούσαν την απόπειρα του βιασμού, την επικίνδυνη σωματική βλάβη, την έκθεση σε κίνδυνο, την υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση από την υπηρεσία και την κατοχή και διάθεση ναρκωτικών. Κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες αν και του αναγνωρίστηκε

το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Στη διαδικασία εκπροσωπήθηκε ως πολιτική αγωγή και το νοσοκομείο της Δράμας.

Τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ζήτησε χθες το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Καβάλας σε ότι αφορά τους συμβασιούχους του τομέα της καθαριότητας μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές τις ανανεώσεις των συμβάσεων τους. Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου διευκρίνισε πως ζητούν να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση για αυτούς τους συμβασιούχους, καθώς αυτοί είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του τομέα καθαριότητας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Καβάλας
Μεταξύ άλλων η δήμαρχος κ. Τσανάκα συμφώνησε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί μια λύση από την κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση.

Σε κατάληψη του αμαξοστασίου του Δήμου Καβάλας σήμερα (Τρίτη) και αύριο προχωρούν οι εργαζόμενοι στον δήμο Καβάλας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία
Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του Τμήματος Καθαριότητας στις κινητοποιήσεις, αυτές τις ημέρες δεν θα πραγματοποιηθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών, βαρέων αντικειμένων και χόρτων.

Εντυπωσιακή είναι αύξηση των αφίξεων από τις πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τα οποία παρουσίασε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος.
Τον μήνα Μάιο, βάσει των στοιχείων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπλοΐας, οι αφίξεις σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, ήταν αυξημένες σε ποσοστό 16,3%, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, επιβεβαιώνει έμπρακτα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Συνολικά το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου καταγράφηκαν 15.670 αφίξεις εξωτερικού στο «Μέγας Αλέξανδρος» έναντι 11.079 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αύξηση δηλαδή 41,44%.

Σύσκεψη με θέμα την οργάνωση και συμμετοχή των σωματείων στην Πανελλαδική Κινητοποίηση στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στις 24 Ιούνη διοργανώνει η γραμματεία νομού Καβάλας του ΠΑΜΕ. Η σύσκεψη θα γίνει αύριο Τετάρτη στο ξενοδοχείο «ΝΕΦΕΛΗ» στις 7:30 το απόγευμα.

Παρέμβαση χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας από το σύλλογο γονέων του γυμνασίου Αμυγδαλεώνα. Ζητούν να ανακαλέσει την απόφασή του, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας με την οποία καλούνται οι γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους αποκλειστικά στο λύκειο Κρηνίδων.

Πρόγραμμα Ημερήσιας Απασχόλησης παιδιών εργαζόμενων γονέων για το καλοκαίρι θα υλοποιήσει ο δήμος Καβάλας στο 15ο Δημοτικό Σχολείο (Ομονοίας) από 03 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα αφορά παιδιά που γεννήθηκαν από το 2007 έως και το 2011 και θα λειτουργεί από τις 07:00 ως τις 16:00. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 50€ μηνιαίως που θα προκαταβάλλεται (30€ για το 2ο παιδί).

Εγκαταστάθηκε και φέτος για δεύτερη φορά όπως πέρυσι το καλοκαίρι ο μηχανισμός ράμπας seatrac για τα άτομα με κινητικά προβλήματα στην παραλία της Κεραμωτής από τον δήμο Νέστου. Φέτος ο μηχανισμός τοποθετήθηκε σε νέο σημείο στην Κεραμωτή το οποίο υπέδειξαν άτομα ΑμεΑ προκειμένου να είναι εφικτή η πρόσβαση τους σε αυτόν. Άμεσα θα γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να καταστεί λειτουργικότερη η ράμπα.

Ο εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας “Το Κάστρο” διοργανώνει αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα εορταστικές εκδηλώσεις στο χώρο της Παλιάς Μουσικής για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδoνα με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων αλλά και προς τιμήν της ημέρας του πατέρα.

Τη μουσική παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι …και άλλες ιστορίες» παρουσιάζει ο Γιώργης Χριστοδούλου με τους συνεργάτες του σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου στην Καβάλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2017, στο Θεατράκι Μεχμέτ Αλί στις 9 το βράδυ.
Πρόκειται για μια μουσική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Αττίκ αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου.
Λόγω της συναυλίας γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη τις 9 έως τις 10.30 το βράδυ θα ισχύσει απαγόρευση της στάσης, στάθμευσης και διέλευσης των οχημάτων στο πάρκο Μεχμέτ Αλί-αρχή Βυζαντίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10.30 το βράδυ.

Βελτίωση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, συμβασιουχοι, λύση, επιμηκυνση, μαΐου, συμμετοχή, θεσσαλονικη, παμε, νεφελη, καλοκαιρι, αμεα, ιουνίου, καβαλα, ελευθερια, καιρος, απεργια, ΟΤΑ, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, απεργια 11 μαιου, πανελληνιες 2011, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, θεμα εκθεσης 2012, αμεα, θεμα, θρακη, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, πτησεις, τραγουδια, αγωγη, αεροδρομιο, αυξηση, αττικ, αφιξεις, βραδυ, γεγονος, γινει, γονεις, διαστημα, δημος, δοθει, εκθεση, ελευθερια, ετων, υπηρεσια, κελσιου, κυβερνηση, λειτουργια, λυκειο, λύση, μαΐου, μακεδονια, μεχμετ, ξενοδοχειο, οχηματων, παιδια, παμε, παρισι, πεμπτη, ποε, προβληματα, ρυθμισεις, ρυθμιση, συμμετοχή, σχολειο, σωματειο, τριτη, φορα, μποφορ, ιουνίου, νοσοκομειο, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα