Ο δήμος Ικαρίας για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους

10:21 20/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ανακοινώθηκε την Παρασκευή 16/6, λέει ότι οι παρατάσεις στις 8μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας είναι αντισυνταγματικές
Η απόφαση αυτή, αν και δεν είναι η τελική, ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την απόλυση αυτών των εργαζομένων, όπως αναφέρουν πληροφορίες που «διαρρέουν» από το Υπουργείο Εσωτερικών δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανανεώσει τις συμβάσεις αυτές για 4η συνεχόμενη φορά.
Ο δήμος Ικαρίας καλεί σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 20/6 στις

7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Παλαιού δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο με μοναδικό θέμα συζήτησης, την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της παραπάνω απόφασης, στην ανακοίνωσή του δε, τονίζει ότι «η απόφαση αυτή είναι το λιγότερο απαράδεκτη και ότι η κυβέρνηση μέσω αυτής βρίσκει διέξοδο διαφυγής στο θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά». Πιο συγκεκριμένα στον «δήμο Ικαρίας, που έχει 18 τέτοιες περιπτώσεις συμβασιούχων εργαζόμενων, η παραπάνω απόφαση, αλλά και η μέχρι σήμερα στάση της κυβέρνησης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα . Το νησί μένει με ένα μόνο απορριμματοφόρο όχημα από τα 6 που κινούνται σήμερα και κανένα εργάτη καθαριότητας για εργασίες οδοκαθαρισμού, παραλιών κλπ σε όλο το νησί. Ταυτόχρονα οι ιαματικές πηγές του νησιού δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν σε κανονικούς ρυθμούς, με ότι συνέπειες έχει αυτό τόσο στην λειτουργία της υπηρεσίας του δήμου όσο και στην λειτουργία δεκάδων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από τις ιαματικές πηγές».
Καλούνται «Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια που ήδη έχουν δηλώσει την εναντίωση τους στις απολύσεις, να συνταχτούν με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της να λυθεί άμεσα, να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι Δήμοι.
Συντασσόμαστε και θα συνδράμουμε, με ότι μέσο έχουμε στη διάθεσή μας, με τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων.
Καλούμε για μια ακόμα φορά την ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου να τοποθετηθεί με απόφαση του Δ.Σ επί της πρότασης που έχουμε καταθέσει από τις 19/5/2017.
Καλούμε τέλος επαγγελματικούς φορείς και σωματεία να δηλώσουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους με την συμμετοχή τους στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τρίτη 20/6.
Παράλληλα ενημερώνονται οι δημότες ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στους δήμους της Χώρας για το χρονικό διάστημα από 19/6 μέχρι και 22/6, δεν θα γίνεται ομαλή αποκομιδή απορριμμάτων και καθαρισμός των οικισμών.
Για τον λόγο αυτό απευθύνεται έκκληση:
Όπως περιοριστεί, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους.
Για την κατανόηση και τη συμβολή των δημοτών και των επαγγελματιών στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Σε ότι αφορά ειδικότερα την λειτουργία των ιαματικών πηγών καταβάλλεται προσπάθεια να λειτουργήσουν με ευθύνη της διοίκησης του δήμου με μειωμένο ωράριο, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα και να δοθεί επίσημη απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών ως προς τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών μας σε μια προσπάθεια εξυπηρέτησης των επισκεπτών των Θερμών και των δεκάδων αυτοαπασχολούμενων της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Keywords
Τυχαία Θέματα