Εγκαινιάστηκε στα Τρίκαλα η παιδική χαρά, δωρεά της Γερμανικής πόλης Άμπεργκ

12:09 25/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την παιδική χαρά που δώρισε η Γερμανική πόλη Άμπεργκ εγκαινίασαν το απόγευμα της Παρασκευής οι δήμαρχοι Τρικκαίων και Άμπεργκ. Οι δύο πόλεις έχουν αδερφοποιηθεί,, ενώ οι κ. Παπαστεργίου και Μάικλ Τσέρνι εγκαινίασαν την παιδική χαρά και αποκάλυψαν την πλακέτα της ονοματοδοσίας της πλατείας, όπου βρίσκεται η παιδική χαρά, ως πλατεία Amberg.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι αυτή την περίοδο, έχει τεράστια σημασία η κοινωνία της αλληλεγγύης, η κοινωνία που προσφέρει. Και συνέχισε:

«Η συνεργασία, η συναδέλφωση, τα μηνύματα ειρήνης, μπορούν να αποτελέσουν οδηγό

για όλους τους λαούς, όλους τους ανθρώπους».


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμπεργκ επεσήμανε ότι, εκτός από τη ζεστή ελληνική φιλοξενία, σε περίοδο κρίσιμη για την ΕΕ, το μέλλον οφείλει να αφορά τα παιδιά και για τον λόγο αυτόν δόθηκε ως δώρο η παιδική χαρά.


Η συγκεκριμένη κατασκευή, μάλιστα, ήταν προσφορά των μηχανικών του Δήμου Αμπεργκ, οι οποίοι δούλεψαν επί μία εβδομάδα εθελοντικά. Για τη διοργάνωση της γιορτής, στην οποία παραβρέθηκαν πολλά μικρά παιδιά με τους γονείς τους εργάστηκαν οι Εθελοντές του δήμου Τρικκαίων, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά (με live streaming) στη Γερμανία από την e-trikala, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.

Keywords
Αναζητήσεις
το σαββατο η γερμανικη αποστολη του δημου αμπεργκ
Τυχαία Θέματα