Δ. Κουτσούμπας από τα Τρίκαλα: «Έρχονται αντιδραστικά εργασιακά μέτρα από το φθινόπωρο»

11:39 25/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, να αντιτάξουν με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας την οργάνωση και την πάλη απέναντι στα μέτρα που εφαρμόζονται και σε εκείνα που θα ληφθούν στο μέλλον κάλεσε χθες από τα Τρίκαλα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Γραμματέας παραβρέθηκε και μίλησε σε λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε στο πάρκο Ματσόπουλο η Νομαρχιακή Επιτροπή

Τρικάλων του ΚΚΕ.

Κατά την άφιξή του στο πάρκο έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, μιλώντας για το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος αλλά και για τις επαφές που ξεκίνησε η κυβέρνηση με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Αναφερόμενος στο Brexit ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος δεν προσφέρεται ούτε για κλάματα και οδυρμούς, αλλά ούτε και για πανηγυρισμούς. «Το εργατικό λαϊκό κίνημα – σημείωσε ο Γραμματέας του ΚΚΕ – οφείλει να ανασυνταχθεί, οι εργαζόμενοι και στη χώρα μας και στη Βρετανία και παντού στην Ευρώπη θα πρέπει την δικαιολογημένη αγανάκτησή τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτή τη λυκοσυμμαχία, να τη μεταφράσουν σε οργάνωση και αγώνα, σε πάλη, με αντικαπιταλιστικά, αντιμονοπωλιακά χαρακτηριστικά. Να στοχεύσουν στην καρδιά του προβλήματος, στην πραγματική αιτία γι’ αυτά που τους βασανίζουν, για όλους αυτούς που τους οδηγούν να ματώνουν για να καρπώνονται λίγοι τα κέρδη και τον πλούτο που παράγει είτε ο Βρετανικός, είτε ο ελληνικός λαός της Ευρώπης».

Για τις συζητήσεις με τον πρωθυπουργό για τον εκλογικό νόμο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση επεσήμανε ότι για το ΚΚΕ δεν υπάρχει βάση για συναίνεση στις προτάσεις, οι οποίες ακόμη δεν έχουν γίνει συγκεκριμένες. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

Keywords
Τυχαία Θέματα