ΔΙΑΣΠΟΡΑ

00:45 29/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυριακή 29 Μαΐου 2016, ώρα 15:00
ΕΡΤ3

Εβδομαδιαία εκπομπή. Η εκπομπή φιλοδοξεί να συνεχίσει να αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των απόδημων Ελλήνων και της μητροπολιτικής Ελλάδας. Σκοπός της να συνδέσει τον ελληνισμό με ολόκληρη την υφήλιο, δίνοντας βήμα λόγου, διαλόγου και αντίλογου στους απανταχού Έλληνες παρουσιάζοντας την ιστορική τους διαδρομή, το σύγχρονο «γίγνεσθαι» τις δράσεις, τα προβλήματα, τους στόχους και τις φιλοδοξίες των Ελλήνων

που ζουν μακριά από την πατρίδα.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος στη «Διασπορά»»

Σήμερα μεταδίδεται το πρώτο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ Αναστάσιος στη Χρύσα Σάμου.

Μιλά για το έργο της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, θυμάται στιγμές-σταθμούς της πολυσήμαντης πορείας και δράσης του, απ’ τα παιδικά του χρόνια, τα πανεπιστημιακά έδρανα, την ιεραποστολή της Αφρικής, τα πρώτα χρόνια στην Αλβανία. Αναφέρεται, επίσης, στην κρίση στην Ελλάδα, το προσφυγικό και σχολιάζει την επικείμενη Πανορθόδοξη Σύνοδο, την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να εντάξει το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, καθώς και τις αντιδράσεις για την παραχώρηση Ιερών Ναών, χαρακτηρισμένων ως «πολιτιστικών μνημείων» σε ιδιώτες.

Σκηνοθεσία: Τάνια Χατζηγεωργίου
Αρχισυνταξία: Χρύσα Σάμου
Μοντάζ: Νίκος Παπαναστασίου, Γιάννης Ουρουντζόγλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θέμης Μαυροπεραστής

Παρουσίαση: Χρύσα Σάμου

Κατάλληλο για όλους

The post ΔΙΑΣΠΟΡΑ appeared first on ert.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
διασπορα 29/5, ερτ3/διασπορα/29/5/2016
Τυχαία Θέματα