Βόλος: «Η Βιομηχανία στήριξε την εθνική οικονομία σε περίοδο ύφεσης»

21:09 28/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη να επιτευχθούν εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης, να απλοποιηθεί το φορολογικό θεσμικό πλαίσιο, να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των φορολογικών βαρών είναι μεταξύ των προτάσεων των βιομηχάνων της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας προς την κυβέρνηση όπως αυτές εκφράστηκαν από την πρόεδρο του Δ.Σ. Ελένη Κολιοπούλου, στη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κ. Ελλάδος. Παράλληλα ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ

Κων. Μπίτσιος αναφέρθηκε στην δημιουργία ενός δικτύου καινοτομίας με στόχο να έρθουν πιο κοντά οι βιομηχανίες με την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης προήδρευσε ο κ. Κων. Λούλης, ενώ χρέη Γενικού Γραμματέα εκτέλεσε η κ. Ελίνα Ριζάκου. Το Πρόγραμμα της Κλειστής Γενικής Συνέλευσης περιελάμβανε τις παρουσιάσεις του Απολογισμού Έργου του Συνδέσμου για το 2015 από το Γενικό Γραμματέα Δ.Σ. του Συνδέσμου, κ. Κωνσταντίνο Κουρκούμπα, του Οικονομικού Απολογισμού 2015 και του Προϋπολογισμού 2016 από τον Ταμία Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ Ευσταθίου και της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία αναγνώστηκε από την κα Ιωάννα Κιντά.

Στη συνέχεια προτάθηκε και έγινε ομόφωνα αποδεκτή η ανακήρυξη του κ. Νικ. Τσαούτου, ως Επίτιμου Προέδρου του Συνδέσμου και η συνεδρίαση έκλεισε με τη διενέργεια των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Εφορευτικής Επιτροπής.

Η Ανοικτή Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης κ. Κων. Λούλη και ακολούθησε ο χαιρετισμός του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ κ. Κων. Μπίτσιου. Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι ομιλίες του Απερχόμενου Προέδρου του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Ευρ. Δοντά για τα 50 Χρόνια ΣΒΘΚΕ και της νέας Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ελένης Κολιοπούλου κι ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλ. Χαρίτση.

Ο κ. Μπίτσιος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει ένα δικό της δραστικό εθνικό σχέδιο, προσαρμοσμένο στις ελληνικές ιδιαιτερότητες, που με στοχευμένες παρεμβάσεις θα εξυγιάνει παθογένειες και θα αξιοποιήσει τις πολλές λιμνάζουσες αναπτυξιακές της δυνατότητες.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣΒΘΚΕ Ευρ. Δοντάς αναφέρθηκε στα 50 χρόνια του Συνδέσμου, ενώ από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΒΘΚΕ Ελένης Κολιοπούλου, τόνισε ότι σε ένα περιβάλλον έντονα υφεσιακό, η βιομηχανία στήριξε την εθνική οικονομία. Επίσης ανέφερε ότι σε επίπεδο χώρας, το ποσοστό των εργαζομένων στις βιομηχανικές επιχειρήσεις ανέρχεται στο 9,91%. Μας καθιστά δηλαδή τον τρίτο εργοδότη, εκτός Δημοσίου και υπογράμμισε

Τέλος στην ομιλία του ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλ. Χαρίτσης, αναφέρθηκε στα στοιχεία που γνωστοποίησε το μεσημέρι στη συνέντευξη Τύπου και σημείωσε ότι η κυβέρνηση εστιάζει σε οκτώ τομείς προτεραιότητας στους οποίους η χώρα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα: την αγροδιατροφή, την υγεία και τα φάρμακα, τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, την ενέργεια, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα, τα υλικά και τις κατασκευές, τον πολιτισμό και βεβαίως τον τουρισμό, ενώ για την ρευστότητα της αγοράς και ήδη αναπτύχθηκε ένα σύστημα που θα συντομεύσει το χρόνο εκταμίευσης των χρημάτων.

The post Βόλος: «Η Βιομηχανία στήριξε την εθνική οικονομία σε περίοδο ύφεσης» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα