DOC ON ERT: «ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

00:05 29/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυριακή 29 Μαΐου 2016, ώρα 23:30
ΕΡΤ2

Στην Ελλάδα, σε διάστημα δεκαπέντε χρόνων, η ταυτότητα μιας ανάπτυξης συγκρούστηκε βίαια με μία άλλη: εκείνη της κρίσης. Της κρίσης της οικονομικής, της κοινωνιολογικής, της περιβαλλοντικής.

Στο ντοκιμαντέρ «Στη φωλιά του χρόνου» παρουσιάζεται η διαδρομή τριών νέων ανθρώπων, η δράση, τα κινητρά τους για την επιλογή της ζωής τους, οι μικρές

και μεγάλες στιγμές τους, ενώ οι ίδιοι, δεκαπέντε χρόνια μεγαλύτεροι πια, απαντούν στο ερώτημα τι είναι αληθινή ζωή και τι πραγματική επιθυμία. Ποιο είναι το όφελος και ποια η σχέση τους με τη φτώχεια και τον πλούτο αντίστοιχα; Πώς ερμήνευσαν και τοποθέτησαν το χρόνο της καθημερινότητάς τους; Τι αποτελέσματα είχε το χρονικό καταφύγιο που σταδιακά έφτιαξαν; Όλα αυτά ο θεατής θα τα δει να εξελίσσονται μέσα σε πλούσια οικοσυστήματα της Ελλάδας.


ΒΡΑΒΕΙΟ – ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με το βραβείο για το περιβάλλον Special Jury Award for human rights and environment, στο 8o ετήσιο London Greek Film Festival (LGFF). Το Φεστιβάλ, με διεθνή συμμετοχή, έγινε στο Λονδίνο στις 19-25 Οκτωβρίου 2015 στο Camden’s Theatro Technis και συμμετείχαν περισσότερες από 55 επιλεγμένες ταινίες.

Έτος παραγωγής: 2014
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Παπαηλιού
Έρευνα-σενάριο: Χαρά Φράγκου
Παραγωγή: Δημήτρης Μπακάλμπασης

Κατάλληλο για όλους

The post DOC ON ERT: «ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα