Διαδικτυακή καμπάνια Ν.Μαριά για τις γερμανικές αποζημιώσεις (audio)

15:25 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τη διαδικτυακή του καμπάνια αναφορικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων μίλησε τη Δευτέρα (12/12/2016) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, καθηγητής θεσμών Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νότης Μαριάς.

Όπως εξήγησε, στόχος της καμπάνιας ήταν «να πιέσει τους κυβερνητικούς εταίρους να κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις» και να εγγραφούν οι πολεμικές αποζημιώσεις στον προϋπολογισμό

του 2017. «Η πρόταση διαμορφώθηκε το 2010 και εν συνεχεία αποτέλεσε θέση των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που για δεύτερη χρονιά η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην υλοποίηση της δέσμευσης της. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι θα ξεκινήσει μια νέα καμπάνια με στόχο τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για την ανάγκη η Ε.Ε. να αποδεσμευτεί από το ΔΝΤ και να αποκτήσει το δικό της Νομισματικό Ταμείο δήλωσε ότι ένα ευρωπαϊκό Ταμείο δε σημαίνει ότι θα είναι καλύτερο από το ΔΝΤ γιατί θα έχει και αυτό τη λογική του δανειστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα