Δ. Στρατούλης: «Η αξιολόγηση έκλεισε με θυσίες του ελληνικού λαού» (audio)

15:20 25/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Έκλεισε η αξιολόγηση αλλά έχουν γίνει τρομακτικές θυσίες του ελληνικού λαού για το κλείσιμο αυτής με τα μέτρα που πέρασαν», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Γιώργο Πίκουλα ο Δημήτρης Στρατούλης, στέλεχος της ΛΑΕ.

Ο κ. Στρατούλης συμπλήρωσε: «Είναι τεράστιο το τίμημα χωρίς να υπάρχει η ανάλογη ανταπόδοση». Και επεσήμανε λέγοντας: «μέτρα 5,4 δις είναι άμεσα εφαρμόσιμα, ο κόφτης είναι ένα διαρκές μνημόνιο, το ξεπούλημα

της δημόσιας περιουσίας και η εποπτεία από τους δανειστές, αλλά και η Γενική Γραμματεία Εσόδων που φεύγει από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών και γίνεται ανεξάρτητη Αρχή, άρα είναι βαρύ το τίμημα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Για να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα ανάπτυξης, για να μπορέσεις να δια γράψεις ένα μεγάλο μέρος του χρέους και να ανασάνει η οικονομία, δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά να βγεις από την Ευρωζώνη, να εκτυπώσεις εθνικό νέο νόμισμα και να αποκτήσεις τη νομισματική σου ανεξαρτησία και με βάση αυτή να στηρίξεις επενδύσεις. Αυτή είναι η δική μας άποψη», είπε ο κος Στρατούλης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

The post Δ. Στρατούλης: «Η αξιολόγηση έκλεισε με θυσίες του ελληνικού λαού» (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα