Χανιά: Νέο σημείο για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θ’ αναζητήσει ο Δήμος Κανδάνου – Σελίνου (audio)

14:42 26/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέο σημείο για την χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων (ΣΜΑ), θα αναζητήσει η Δημοτική αρχή του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου, μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Κακοδικίου, που από την πρώτη στιγμή δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν την εγκατάσταση του ΣΜΑ στο χωριό τους.
Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Κακοδικίου, Κωστής Πετράκης, η συγκεκριμένη, πολιτική, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση του Δημάρχου Κανδάνου

– Σελίνου Αντώνη Περράκη, πάρθηκε στη χθεσινοβραδινή πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Παλαιόχωρα και με την παρουσία πολλών κατοίκων της περιοχής.

Όπως είπε ο κ. Πετράκης ως προϋπόθεση για τη χωροθέτηση νέου σημείου εγκατάστασης του ΣΜΑ, έθεσε ο Δήμαρχος την κοινωνική συναίνεση. Αν αυτός ο όρος, της κοινωνικής συναίνεσης, είχε τεθεί από την αρχή, τόνισε ο κ. Πετράκης, θα είχαν περιοριστεί οι αντιδράσεις, ενώ δεν θα υπήρχε ο κίνδυνος να χαθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ, από το οποίο χρηματοδοτείται ο συγκεκριμένος σταθμός.
Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι του Κακοδικίου εναντιώθηκαν από την πρώτη στιγμή στο ενδεχόμενο εγκατάστασης ΣΜΑ στο χωριό τους και τόνισαν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουν να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο:

Χανιά: Αντιδράσεις στο Κακοδίκι για το Σταθμό Μεταφόρτωσης (audio)


Ακούστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ.Πετράκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα