Ανεργία και εισόδημα στις δράσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

14:32 26/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνέντευξη τύπου ενόψει των Φθινοπωρινών δράσεων παραχώρησε σήμερα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καλώντας στον αγώνα της αντίσταση, εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους, νεολαίους, επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες σε κοινή δράση.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, «το ΕΚΝΛ απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, στην νέα επίθεση που ξεδιπλώνουν κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και Ε.Ε,

παίρνει νέες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, επιδιώκοντας κοινή δράση και με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ.
Καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους, να μην συμβιβαστούν με την ανεργία, τα ψευτοπρογράμματα δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας, που εξασφαλίσουν ζεστό χρήμα σε εργοδότες, τζάμπα εργάτες και ανακύκλωση της ανεργίας. Να μην αποδεχτούν τη φτώχεια, την απλήρωτη, ανασφάλιστη και χωρίς δικαιώματα δουλειά.
Να οργανώσουμε τον αγώνα, διεκδικώντας το σταμάτημα απολύσεων, μέτρα στήριξης των ανέργων, με χορήγηση επιδόματος σε όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε.».
Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας καλεί τα Δ.Σ των εργατικών σωματείων από όλη την Θεσσαλία, μαζί και τα Δ.Σ των Ομοσπονδιών των Αγροτικών Συλλόγων και των ΟΕΒΕ, σε σύσκεψη την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ, στην αίθουσα συνελεύσεών του, με θέμα: «Πλαίσιο αιτημάτων και οργάνωση της πάλης ενάντια στην ανεργία και για την προστασία του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος». Αυτή σύσκεψη θέλουν να γίνει αφετηρία για μια ένταση της δράσης από κάθε σωματείο, σε κάθε κλάδο, χώρο δουλειάς, συνοικία, διεκδικώντας μέτρα κατά της ανεργίας και μέτρα προστασίας του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, που θα κορυφωθεί με πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα, στις αρχές Νοέμβρη.
Σ’ αυτό το διάστημα το ΕΚΝΛ και τα σωματεία του θα κάνουν παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ, σε άλλες υπηρεσίες για τα προβλήματα των ανέργων, για τους απλήρωτους σε επιχειρήσεις, παρεμβάσεις ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και την μείωση μισθών.
Στο πλαίσιο της ταξικής αλληλεγγύης και στήριξης των ανέργων, το ΕΚΝΛ θα λειτουργήσει για 5η συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, παιδιά ανέργων και καλεί γι’ αυτό τα Δ.Σ των σωματείων του να δηλώσουν παιδιά ανέργων μελών τους, με στόχο από 1 Οκτώβρη, να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, το ΕΚΝΛ, καλεί σε μαζική συμμετοχή εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, με δωρεάν λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 2.30 μ.μ, μπροστά στο Τεχνικό Επιμελητήριο (χώρος Λαϊκής της Τετάρτης), δηλώνοντας συμμετοχή στο ΕΚΝΛ και στα σωματεία. Απευθύνει επίσης κάλεσμα να συμμετέχουν μαζί τους και οι αγρότες που ήταν στο μπλόκο της Νίκαιας και συσπειρώθηκαν στην Πανελλαδική Σ.Ε των μπλόκων.

Το ΕΚΝΛ, μαζί με άλλα 14 Ε.Κ και 7 Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, βλέποντας την υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και πολλών Ομοσπονδιών, πήρε την πρωτοβουλία και διαμορφώσαμε ένα πλαίσιο πάλης που στάλθηκε σε όλα σχεδόν τα σωματεία πανελλαδικά, προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, για τη μάχη των ΣΣΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα