Χανιά: Μ.Ανδριανάκης: Προγραμματική Σύμβαση για την προστασία και ανάδειξη των οχυρώσεων (audio)

14:51 13/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χανίων και της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, για την ανάδειξη, αλλά και τη συντήρηση των οχυρώσεων, προτείνει ο αρχαιολόγος, πρώην προϊστάμενος της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μιχάλης Ανδριανάκης, με αφορμή την κατάρρευση του επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, στην παλιά πόλη των Χανίων.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο γνωστός αρχαιολόγος επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος επιπρομαχώνας δεν ήταν τόσο ισχυρός όσο στους κανονικούς προμαχώνες και πρόσθεσε ότι είχε υποστεί μεγάλες

καταστροφές κατά την πολιορκία των Χανιών από τους Τούρκους το 1645. Ο. Ανδριανάκης υποστήριξε παράλληλα ότι το συγκεκριμένο τμήμα ανακατασκευάστηκε μάλλον πρόχειρα και δέχεται πολύ ισχυρές πιέσεις από τα χώματα και τη βροχή. Πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν πρόκειται για αυθεντικό τμήμα, αλλά για παλιότερη ανακατασκευή.
Ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, προκειμένου να δρομολογηθεί σταδιακά το έργο της ανάδειξης, αλλά και της τακτικής συντήρησης των οχυρώσεων τόνισε ο κ. Ανδριανάκης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες, από το Γραφείο Τειχών, που έχει κλείσει πλέον.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Ανδριανάκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα