Με νέο ΔΣ πορεύεται ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας

Η Γενική Εκλογική Συνέλευση του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ) πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2017 στη Σκαρίνου.

Στη γενική συνέλευση των εκπροσώπων και μελών των 90 Κέντρων Νεότητας που δραστηριοποιούνται στη Κύπρο, παρουσιάστηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Γιάννη Γεωργίου, η δράση, εκστρατείες και απολογισμός του οργανισμού για το έτος 2017.

Παράλληλα, εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΚΕΝ,

το οποίο αποτελείται από τους Κώστα Κώστα, πρόεδρο, Κυριάκο Τσιουπανή, αντιπρόεδρο, Λουκά Κουτσοβέντη, γραμματέα και Χρίστο Σάνγκα, ταμία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται επίσης και από δύο εκπροσώπους ανά επαρχία, οι οποίοι είχαν ήδη διοριστεί από τις Επαρχιακές Επιτροπές των Κέντρων Νεότητας και λειτουργούν ως μέλη του συμβουλίου.

Οι εκπρόσωποι έχουν ως εξής:

Επαρχία Λευκωσίας- Κερύνειας: Θεόδωρος Χατζίδης και Μικαέλλα Καλαθά.Επαρχία Λεμεσού: Μιχάλης Αριστείδου και Χριστόδουλος Αλεξάνδρου.Επαρχία Λάρνακας- Αμμοχώστου: Δημήτρης Πύργου και Νικόλας Μιλτιάδους.Επαρχία Πάφου: Αιμίλιος Αντωνίου και Άντια ΝεοκλέουςΗ Επαρχιακή Επιτροπή της Μόρφου θα διορίσει το δικό της εκπρόσωπο μέχρι τέλη Απριλίου.

Ο Ρένος Κυριακίδης έχει εκλεγεί ως πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής, ενώ η Παρασκευή Χρίστου παραμένει η εκπρόσωπος του ΚΟΚΕΝ στο European Confederation of Youth Clubs.

Ο νέος πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Κώστα, παρουσίασε τους στόχους του οργανισμού για το 2017, ενώ με τη σειρά του και ο εκτελεστικός Διευθυντής του ΚΟΚΕΝ Νικόλας Νικολαΐδης, ανέφερε τις προγραμματισμένες δράσεις του οργανισμού για το 2017.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ) είναι η αρχαιότερη και μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση νεολαίας στην Κύπρο.

Ο ΚΟΚΕΝ εποπτεύει και καθοδηγεί 88 Κέντρα Νεότητας, καθώς και άλλα 15 Κέντρα Νεότητας, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης διαδικασιών ένταξης.

Ο ΚΟΚΕΝ συμβάλλει ενεργά στην ευαισθητοποίηση των νέων της Κύπρου σε διάφορα θέματα, ως επίσης σε συνεργασία με τα μέλη του, κυβερνητικούς φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και με την κοινωνία των πολιτών, ο ΚΟΚΕΝ σχεδιάζει, αναπτύσσει και προωθεί την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων ενίσχυσης των νέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα