Χανιά: «Κωφοί και ακούοντες εν δράσει». Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ και στα Χανιά (audio)

14:24 27/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα σήμερα το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λιτόχωρο –Όλυμπο και Ναύπλιο. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την 01 Οκτώβρη. Σήμερα στην ΕΡΤ

Χανίων μίλησε η κ. Ελένη Καβαζίδου, Υπεύθυνη Σχολικών, Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πρόεδρος του ΠΟΜΘ ΕΕΡ, Αναπλ. Μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας, και Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων.
Όπως είπε η κ. Καβαζίδου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιείται Πανελλήνια Έκθεση με θέμα την «Ενταξιακή Κουλτούρα», η οποία θα παραμείνει ανοικτή στο Νεώριο του Μόρο στα Χανιά, όπου φιλοξενείται, μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικοί περίπατοι, ανοικτό μάθημα διδασκαλίας βασικών εννοιών στη Νοηματική Γλώσσα, ευαισθητοποίηση σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και άλλες δράσεις.

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις συνοδεύονταν από σώμα εθελοντών, που έκαναν τη μετάφραση όλων των ομιλιών και ξεναγήσεων και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Η κ. Καβαζίδου αναφέρθηκε και στη στήριξη των εκδηλώσεων από όλα τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και τους τοπικούς φορείς , όπως ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια, καάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κατά την έναρξη των εκδηλώσεων.

Ο χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη:

Για 5η συνεχή χρονιά υλοποιείται το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει» και στα Χανιά και αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι συνδιοργανώτρια της σημαντικής αυτής δράσης.

Ο πολιτισμός κάθε κοινότητας πιστοποιείται από πολλές παραμέτρους, εκείνη της αποδοχής της διαφορετικότητας θεωρώ ότι είναι μία από τις σημαντικότερες. Τούτη την παράμετρο αναδεικνύει κατ’ αρχήν το Φεστιβάλ, παράλληλα με την προβολή των αξιών και των ιδανικών της κοινωνίας μας και του πολιτιστικού μας κεφαλαίου. Επίσης η πολύπλευρη αυτή δράση εμπλουτίζει τις γνώσεις και τις εμπειρίες των πολιτών μας με εκείνο το κεφάλαιο που αφορά στις αρχές της αρμονικής συμβίωσης και της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της κοινωνίας.

Με ξεχωριστή χαρά χαιρετίζω τις δράσεις του 5ου Πανελληνίου Φεστιβάλ «Κωφοί και Ακούοντες» και καλώ όλους τους πολίτες των Χανίων να πλαισιώσουν με την παρουσία τους τις δράσεις που θα γίνουν στον τόπο μας από τις 24 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2017, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι στα Χανιά όλοι μας είμαστε «παιδιά του ίδιου Θεού».
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Καβαζίδου:

Keywords
Τυχαία Θέματα