ΑΔΕΔΥ: Όχι στην εκβιαστική αξιολόγηση

13:38 27/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Kλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής το Μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Σταύρο Κουτσιουμπέλη βρίσκεται σήμερα στη Λάρισα, προκειμένου να επισκεφθεί εργασιακούς χώρους, ενώ το απόγευμα πραγματοποιείται σύσκεψη στα Γραφεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας με τη συμμετοχή

των Διοικητικών Συμβουλίων των Α/θμιων Σωματείων. Ο κ. Κουτσιουμπέλης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με την Διοίκηση του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του στην εκβιαστική όπως τη χαρακτήρισε αξιολόγηση και κάλεσε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να συνεχίσουν να απέχουν από τις σχετικές διαδικασίες.

Όπως, εξήγησε ο κ. Κουτσιουμπλέλης, η συμμετοχή στην απεργία-αποχή είναι μονόδρομος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκλεισθεί από τις μελλοντικές κρίσεις προϊσταμένων όποιος υπάλληλος-προϊστάμενος-Διευθυντής-Γενικός Διευθυντής, συμμετέχει στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ.
Για το συγκεκριμένο θέμα το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
«Η απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, που στήριξαν σε ποσοστό πάνω από 90% όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή την απεργοσπαστική τροπολογία που ψήφισε, μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση, στη Βουλή.
Η Κυβέρνηση, με την κίνησή της αυτή:
•Κονιορτοποιεί τις διακηρύξεις για μια δήθεν διαφορετική, «καλή και μη τιμωρητική αξιολόγηση», για «δημοκρατικές διαδικασίες» και διαφορετική αντίληψη για το δημόσιο, σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
•Νομοθετεί μία αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική ρύθμιση σε σύγκρουση με τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας 87/1948 και 98/1949, αλλά και με τις διατάξεις του Ν.1264/82, η οποία μας γυρίζει πίσω σε μαύρες εποχές.
•Παρεμβαίνει στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, καταστρατηγεί τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ιδιαίτερα το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων και για πρώτη φορά θεσμοθετεί ποινές και διακρίσεις σε βάρος απεργών. Το «δόγμα» της Κυβέρνησης, ότι όποιος προϊστάμενος απεργεί δεν ξαναεπιλέγεται ανοίγει θεσμικά έναν επικίνδυνο δρόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
•Εκβιάζει τους απεργούς, με μια πρωτοφανή πράξη ποινικοποίησης της απεργίας. Στην ουσία θεσμοθετεί μια μορφή LOCK OUT και κάνει το πρώτο βήμα για το συνδικαλιστικό νόμο που έχει αναλάβει να φέρει από το νέο Μνημόνιο που ψήφισε.
•Επιδιώκει να δημιουργήσει έναν επιθετικό απεργοσπαστικό μηχανισμό που θα αξιοποίησει ως όργανο επιβολής της πολιτικής της στο δημόσιο.
•Θέλει να διαλύσει τη συλλογικότητα και την ενιαία σύμβαση – μισθολόγιο στο δημόσιο, με την ιδεολογία του «ο θάνατός σου η ανέλιξή μου».
•Υπόσχεται ότι θα ανταμείψει τους απεργοσπάστες, που θα περάσουν τις εξετάσεις υποταγής, με θέσεις προϊσταμένων. Ποτέ στο παρελθόν δεν θεσμοθετήθηκε κριτήριο για την ανέλιξη σε θέση ευθύνης η συμμετοχή ή μη σε απεργία. Η διάκριση των υπαλλήλων με βάση το ποιος απεργεί !!!
•Πάνω από όλα, επιχειρεί την αποφασιστική προώθηση του νεοσυντηρητικού σχεδίου για μικρό, ευέλικτο κράτος . Με μια σκληρή δημόσια διοίκηση, με επιτελικά στελέχη-managers, προϊστάμενους-«λοχαγούς» που θα εφαρμόζουν τις αντιδραστικές πολιτικές που προωθούν την παραχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες, τη συρρίκνωση-συγχώνευση-κατάργηση τομέων και υπηρεσιών του Δημοσίου, την ανατροπή εργασιακών δικαιώματων, τις απολύσεις, την περικοπή μισθών, την υπερεργασία, την πίεση στους κατωτέρους τους για διαρκή ατομική συλλογή «προσόντων».

Keywords
Τυχαία Θέματα