Έκλεψαν εικόνα και την πέταξαν στο χωράφι στην Κοιλάδα Λάρισας

13:52 27/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συναγερμό σήμανε στους κατοίκους της Κοιλάδας η είδηση της κλοπής της εικόνας της Παναγίας της Θρακιώτισας από τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου. Η διάρρηξη, σύμφωνα, με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της κοινότητας Κοιλάδας κ. Παναγιώτης Νατσίδης η διάρρηξη σημειώθηκε από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 25/9 έως και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου.

Η διάρρηξη έγινε από παράθυρο της εκκλησίας που βρέθηκε παραβιασμένο με λοστό και αφαίρεσαν από την εκκλησία τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, όπως υποστηρίζουν

οι κάτοικοι της Κοιλάδας, μαζί με το πλαίσιο και τα τάματα των πιστών που έφερε.

«Την κλοπή της εικόνας αντιλήφθηκε ο επίτροπος της εκκλησίας όταν πήγε το πρωί να ανοίξει για να ανάψει τα κανδήλια. Ειδοποιήθηκε όλο το χωριό από την καμπάνα της εκκλησίας που άρχισε να χτυπάει, πένθιμα, γιατί για μας η εικόνα αυτή έχει μεγάλη ιστορία, είναι θαυματουργή και την έφεραν οι πρόγονοι μας από την Ανατολική Ρωμυλία το 1906, όταν εγκαταστάθηκαν στην Κοιλάδα. Καλέσαμε την αστυνομία και συγκεκριμένα την ασφάλεια για σήμανση και ενημερώσαμε την Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για την κλοπή. Στη συνέχεια αποφασίσαμε όλο το χωριό να βγούμε έξω και να ψάξουμε και σταθήκαμε τυχεροί καθώς την βρήκαμε πεταμένη σε χωράφι. Στο δρόμο από Κοιλάδα προς Μάνδρα και Ραχούλα. Τα τάματα που έφερε η εικόνα εξαφανίστηκαν, όπως και οι ιερόσυλοι που αναζητούνται από την αστυνομία. Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνάει τα είκοσι χιλιάδες ευρώ, αλλά αυτό που έχει για μας είναι ότι βρήκαμε την εικόνα που αποτελεί κειμήλιο των προγόνων μας. Με τον εντοπισμό της η καμπάνα του χωριού χτυπούσε χαρμόσυνα».

Όπως, επεσήμανε ο κ. Νατσίδης και παλιότερα είχαν σημειωθεί διαρρήξεις στο χωριό, ενώ πριν από λίγες ημέρες σημειώθηκαν τέσσερις κλοπές σε σπίτια, από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα που βρήκαν.

«Δυο από τις κλοπές σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία τους από τα σπίτια, ήταν στην εκκλησία και οι άλλες δυο απογευματινές ώρες».

Την υπόθεση της κλοπής της εικόνας, όπως και τις υπόλοιπες που σημειώθηκαν στην Κοιλάδα που απέχει 15 χλμ από τη Λάρισα, διερευνά η Ασφάλεια Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα