Χανιά: Επεισόδια στο Ρέθυμνο για το προσφυγικό – Χημικά μπροστά σε δημοτικό σχολείο

14:18 28/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου, με αφορμή την προγραμματισμένη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την υποδοχή προσφύγων στην Κρήτη. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν στο χώρο μπροστά από το δημαρχείο συγκεντρώθηκε μερίδα πολιτών, που αντιδρούν στην έλευση προσφύγων στην Κρήτη. Η ομάδα αυτή είχε κάνει, εδώ και μέρες, κάλεσμα για συγκέντρωση με αφορμή την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ομάδα αντιφασιστών συγκεντρώθηκε

επίσης στο δημαρχείο με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και από τις δύο πλευρές , αλλά και συμπλοκές σώμα με σώμα. Τραυματίστηκε μάλιστα ένα άτομο από την ομάδα των διαμαρτυρόμενων κατά των μεταναστών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στο σημείο βρισκόταν από την πρώτη στιγμή ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, η οποία όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια έκανε ρίψη χημικών, ώστε να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.
Τελικά, οι δύο πλευρές αντιπαρατάχθηκαν και ενδιάμεσα υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Όλα αυτά σημειώθηκαν μπροστά από το 2ο δημοτικό σχολείο την ώρα που λειτουργούσε. Λόγω των χημικών, οι εκπαιδευτικοί έκλεισαν τους μικρούς μαθητές μέσα στις τάξεις για να μην υπάρξουν προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα από τα μέλη των διαφωνούντων με την υποδοχή προσφύγων στην Κρήτη προέρχονταν από γειτονικές πόλεις του νησιού.
Ο δήμαρχος Ρεθύμνου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποστηρίζουν ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Στο Ρέθυμνο έφτασε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Αντρέας Δασκαλάκης.


φωτογραφίες: goodnet.gr / Ρεθεμνιώτικα νέα

Keywords
Τυχαία Θέματα