Στα «παλιά του υποδήματα» έγραψε ο ΣΥΔΙΣΑ το Δ.Σ. Βόλου για την υποδοχή αποβλήτων

13:13 28/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κατά πλειοψηφία σημερινή απόφασή του το Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας αποδέχεται την απόρριψη αποστειρωμένων υγεινομικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ του Βόλου τόσο από την εταιρεία ANSY A.E. από την Τρίπολη όσο και από την εταιρεία “Ανακύκλωση” από το Βόλο, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου (γνωμοδοτική καθώς το Δ.Σ. του

ΣΥΔΙΣΑ αποφασίζει) να μην γίνεται αποδεκτή η ρίψη παρόμοιων αποβλήτων στο ΧΥΤΑ. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους έξη υπέρ και πέντε κατά.
Σημειώνεται ότι στο μεταξύ η εταιρεία ANSY που μετέφερε στον ΧΥΤΑ του Βόλου απόβλητα από την Τρίπολη, ζήτησε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας να ανακαλέσει την απόφασή της που αναφέρει πως η μεταφορά των αποβλήτων από την Τρίπολη δεν είναι νόμιμη. Η εταιρεία επιμένει ότι η συνεργασία με τον ΣΥΔΙΣΑ γίνεται μέσα από ιδιωτική συμφωνία, που επιτρέπει ο Νόμος. Δηλώνει ότι από τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΧΥΤΑ έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ηθική και οικονομική βλάβη.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες στη σημερινή συνεδρίαση κυριάρχησε από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. η άποψη ότι υπάρχουν οι ιδιωτικές αυτές συμφωνίες, ότι η σύμβαση με την “Ανακύκλωση” δεν έχει λήγει στην αρχή της επόμενη χρονιάς και ότι θα υπάρξουν ρήτρες. Μέλος του Δ.Σ. του ΧΥΤΑ πάντως επισήμανε ότι στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί δίνεται η δυνατότητα ανάκλησης της απόφασης διάθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα