Τέλος στη διέλευση βαρέων οχημάτων από την παλαιά εθνική οδό

14:06 28/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στους επαγγελματίες οδηγούς η απόφαση του αρμόδιου υπουργείου να μπει τέλος στις διελεύσεις των φορτηγών από το παράπλευρο οδικό δίκτυο.
Οι οδηγοί φορτηγών κάνουν λόγο για απόφαση που πλήττει τις μεταφορές καθώς όπως λένε δεν υπάρχει λογική να κινούνται τα φορτηγά και τα λεωφορεία μόνο σε οδούς που υπάρχουν διόδια.
Οι μεταφορείς εκφράζουν την αντίδρασή τους στη ρύθμιση η οποία εκτιμούν ότι

θα λειτουργήσει προς όφελος των ιδιωτών που εισπράττουν τα διόδια στις εθνικές οδούς. Η νέα νομοθεσία προβλέπει υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες. 1.000 ευρώ για το όχημα και άλλα τόσα για τον οδηγό ενώ αν το πρόστιμο δεν πληρωθεί επί τόπου το όχημα ακινητοποιείται.

Η κίνηση των βαρέων οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό και σε παράδρομους έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, καθώς εταιρείες και οδηγοί φορτηγών προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή διοδίων. Οι ιδιοκτήτες των μεταφορικών εταιριών εκφράζουν φόβους για αύξηση του κόστους το οποίο θα πληρώσει ο καταναλωτής. Οι οδηγοί προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις τη μορφή των οποίων θα αποφασίσουν τις επόμενες μέρες.

Νίκος Πιτσιακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα