Χ. Μαντάς: «Tο ζήτημα που μας απασχολεί είναι αυτό της αναδιάρθρωσης του χρέους» (audio)

13:47 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το θέμα της αξιολόγησης μπορεί να κλείσει αύριο στο Eurogroup, ωστόσο το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους είναι αυτό της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.

«Νομίζω ότι θα δοθεί μάχη στη διαπραγμάτευση», πρόσθεσε ο κ. Μαντάς και εξέφρασε την

πεποίθηση ότι «είναι εφικτό να υπάρξουν βραχυπρόθεσμα μέτρα, αλλά και οδικός χάρτης για μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα μετά το 2022, ώστε να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, αλλά και τους ξένους επενδυτές ότι στο θέμα του χρέους υπάρχει προοπτική».

«Προφανώς, τα μέτρα που αποφασίστηκαν για το δημοσιονομικό, το ασφαλιστικό και το φορολογικό», ανέφερε ο κ. Μαντάς «είναι δύσκολα και θίγουν και κοινωνικά στρώματα που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και επιδιώκει να εκπροσωπεί, ωστόσο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί απαιτεί πολύ συστηματική και δύσκολη προσπάθεια».

Αναφερόμενος στην παραίτηση της κ. Κατρινάβου, ο κοινωβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «είναι μάλλον μία λάθος απόφαση» και εξέφρασε τη λύπη του γιατί «η Κα Κατριβάνου» , όπως είπε, «προσέφερε μέσα στα πλαίσια της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ευχήθηκε να συνεχιστεί εκ μέρους της στη γενικότερη συλλογική προσπάθεια στο χώρο της αριστεράς».

«Υπάρχουν πολλά ζητήματα που δοκιμάζουν και τις αρχές μας και τις αξίες μας», πρόσθεσε, ο κος Μαντάς, επισημαίνοντας ότι «επειδή και η επομένη ημέρα είναι υψηλών απαιτήσεων στο κυβερνητικό έργο, εκείνο που προέχει είναι τα στελέχη της κυβέρνησης να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα και την ιστορική πορεία, καθώς η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη και πολύ κρίσιμη στιγμή».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

The post Χ. Μαντάς: «Tο ζήτημα που μας απασχολεί είναι αυτό της αναδιάρθρωσης του χρέους» (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα