Ειδομένη: Πληροφορίες για σχέδιο εκκένωσης (video)

13:10 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης σχεδιάζουν οι αρχές καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν αναχωρήσει από Αθήνα και Θεσσαλονίκη δυνάμεις των ΜΑΤ και μεταφραστές.

«Αύριο ξεκινά, κατά πάσα πιθανότητα, η διαδικασία μεταφοράς των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη σε χώρους φιλοξενίας που προετοίμασε η

κυβέρνηση, αξιοποιώντας πρώην βιομηχανικούς χώρους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι μέσα σε δέκα μέρες θα έχει μεταφερθεί το σύνολο των ανθρώπων που βρίσκονται σήμερα στην Ειδομένη και διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται για επιχείρηση- σκούπα, αλλά για μία πολύ πιο ομαλή διαδικασία μετεγκατάστασης».

Σε ό,τι αφορά τα σημεία στα οποία θα μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμοι έξι πρώην βιομηχανικοί χώροι στη Θεσσαλονίκη που προέκυψαν από τις διαδικασίες της ενοικίασης, στο Καλοχώρι (ένα πρώην εργοστάσιο, μία πρώην εταιρεία logistics και μία πρώην αποθήκη αλυσίδας σούπερ μάρκετ) στην Ευκαρπία, στη Θέρμη και στο Δερβένι. Στη διαδικασία μετεγκατάστασης θα χρησιμοποιηθεί και η δομή στο Βαγιοχώρι.

«Οι παραπάνω χώροι έχουν χωρητικότητα 6.500- 7.000 θέσεων. Πιστεύουμε ότι μέσα στο χρονικό διάστημα της μίας εβδομάδας έως δέκα ημερών, θα εξασφαλιστούν και σε άλλα κέντρα θέσεις» πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης.
«Σε δεύτερη φάση θα υπάρξει κατανομή του προσφυγικού πληθυσμού σε όλες τις περιοχές της χώρας ενώ θα προχωρήσει και η μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεδομένου ότι η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν αναφέρει ότι δεν έχει προχωρήσει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και πρέπει να επιταχυνθεί», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό.

ΠΗΓΗ:ΕΤ-1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Ειδομένη: Πληροφορίες για σχέδιο εκκένωσης (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα