Δυτική Μακεδονία: Ζητούν να χαρακτηρισθούν μαρτυρικοί τόποι-Δηλώσεις Λαζουρά, στην ΕΡΤ Κοζάνης

13:30 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον χαρακτηρισμό τους ως μαρτυρικοί τόποι, διεκδικούν αρκετές περιοχές στην Δυτική Μακεδονία- όπως η Ερμακιά Εορδαίας- προκειμένου να ενταχθούν και στο Δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων και Κοινοτήτων , το οποίο αριθμεί ήδη 100 μέλη που ανήκουν σε 46 Καλλικρατικούς Δήμους σε ολόκληρη την χώρα.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Δήμων και Κοινοτήτων Γιώργος Λαζουράς, ο οποίος συμμετείχε και παραβρέθηκε στο Συνέδριο για τους Μαρτυρικούς τόπους και στο Φόρουμ μνήμης και παιδείας που πραγματοποιήθηκε

από τις 19 έως και τις 23 Μαϊου, στο Λέχοβο.

«Η μαρτυρικότητα έχει την ένδειξη του ολοκαυτώματος και των μεγάλων καταστροφών, κατά την περίοδο της ναζιστικής Γερμανικής θηριωδίας στην χώρα», επεσήμανε ο κ. Λαζουράς, κάνοντας γνωστό ότι ήδη έχουν υποβληθεί νέες αιτήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου εξετάζονται από αρμόδια επιτροπή, αφού πρώτα κατατεθεί σχετικός φάκελος από τους υπό ένταξη οικισμούς και περιοχές, οι οποίες ζητούν την αναγνώριση τους ως μαρτυρικές.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

The post Δυτική Μακεδονία: Ζητούν να χαρακτηρισθούν μαρτυρικοί τόποι-Δηλώσεις Λαζουρά, στην ΕΡΤ Κοζάνης appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα