Δεν μειώθηκε η τιμή των ΜΗΣΥΦΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων

13:30 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το νομοσχέδιο για τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (Μ.ΣΥ.ΦΑ.) ψηφίστηκε στο τέλος Μαρτίου και θα εφαρμοστεί άμεσα, ως νόμος αρχές Ιουνίου. Ο στόχος όμως της μείωσης στην τιμή σκευασμάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νίκο Μάνο, δεν επετεύχθη. Αντιθέτως, μιλώντας στο στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ, ο ίδιος επικαλέστηκε φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο έχει αρχίσει να διατίθεται σε πολυκαταστήματα και με πρόσχημα

την αλλαγή στην συσκευασία, η τιμή του αυξήθηκε. «Άλλαξε το καπάκι – σημείωσε χαρακτηριστικά – από μία ευρείας κατανάλωσης αλοιφή και από 4,5 ευρώ περίπου, η τιμή της ξεπέρασε τα 6 ευρώ!».

Ο ίδιος επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα του φαρμάκου, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση των φαρμακοποιών ότι και τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα και συνεπώς έχουν παρενέργειες, επί των οποίων (παρενεργειών), με την διάθεση αυτών των φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ, οι καταναλωτές δεν θα ενημερώνονται και αυτό είναι προφανές ότι εγκυμονεί κινδύνους.

The post Δεν μειώθηκε η τιμή των ΜΗΣΥΦΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα