Ασκήσεις σεισμού και πυρκαγιάς σε Χίο και Σάμου

12:41 15/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΧΙΟΣ

Ασκηση σεισμού – πυρκαγιάς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15/3/2017 από τις 8.30 το πρωί, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου.

Επίσης θα συμμετέχουν:
Π.Ε. Χίου, Δήμος Χίου, 96 ΑΔΤΕ, Α.Δ.Χίου, Κ.Λ.Χίου, ΕΚΑΒ, ΔΕΔΔΗΕ/ΑΔΜΗΕ, Δ/θμια Εκπαίδευση Χίου/2ο Λύκειο, Εθελοντικές Ομάδες, Προσωπικό Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου Χίου.

Δεν υπάρχει έτσι λόγος ανησυχίας, όταν από το πρωί της Τετάρτης δείτε να εξελίσσεται το ακόλουθο σενάριο

της άσκησης:

Την Τετάρτη 15-03-2017 και ώρα 08:30 γίνεται σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο ΝΔ της Νήσου Χίου.
Σύμφωνα με τις αναφορές του Υπεύθυνου του «ΟΜΗΡΕΙΟΥ» ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ προς την Π.Υ. Χίου προκλήθηκαν τα παρακάτω προβλήματα στο κτίριο:

Στον 2° όροφο του κτιρίου στεγάζεται η αίθουσα συνεδριάσεων του κέντρου.
Εκεί βρίσκονται τριάντα δύο (32) περίπου παιδιά και συνοδοί – καθηγητές των Γ1, Γ2 τμημάτων του 2ου Λυκείου Χίου.
Στο συγκεκριμένο χώρο έχει συμβεί μερική κατάρρευση τμήματος της οροφής από οπλισμένο σκυρόδεμα εμποδίζοντας την διαφυγή των εγκλωβισμένων.
Από την κατάρρευση του τμήματος της οροφής προέκυψε ελαφρύς τραυματισμός ενός από τα παιδιά στην προσπάθεια του να απομακρυνθεί από το σημείο κατάρρευσης της οροφής.Στο ισόγειο του κτιρίου και συγκεκριμένα στην κεντρική αίθουσα παραστάσεων έχει εκδηλωθεί μικρής έκτασης πυρκαγιά, κατά πάσα πιθανότητα εξαιτίας βραχυκυκλώματος.
Στο χώρο αυτό δεν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

ΣΑΜΟΣ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας και παρουσία της Περιφερειάρχη κα. Χριστιάνας Καλογήρου και του Προέδρου του Οργανισμού καθηγητή Ευθύμη Λέκκα θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σάμου το πρωί της Τετάρτης 15/03/2017 (10:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.)η επιχειρησιακή άσκηση πεδίου για σεισμό ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ 2017. Άσκηση τέτοιου είδους πραγματοποιείται πρώτη φορά στην ΠΕ Σάμου σε συνέχεια της άσκησης σεισμού επί χάρτου που έλαβε χώρα στην έδρα της ΠΕ Σάμου το 2015. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος όλοι οι από τα σχέδια εμπλεκόμενοι Δημόσιοι, Αυτοδιοικητικοί και Εθελοντικοί φορείς του νησιού με διάθεση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων: η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο Δήμος Σάμου, η 79 ΑΔΤΕ, η ΕΛ.ΑΣ, η Π.Υ. Σάμου, το ΛΣ-ΕΛΑΚ, το ΕΚΑΒ , το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, η ΔΕΔΗΕ, η ΥΠΑ και εθελοντικές διασωστικές ομάδες της Σάμου και της Ικαρίας.Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να ασκηθούν οι συνεργαζόμενοι φορείς στην υλοποίηση των σχεδίων σε περίπτωση σεισμού, να εντοπισθούν και να θεραπευθούν στο μέτρο του δυνατού οι αδυναμίες του συστήματος Πολιτικής Προστασίας και να ενημερωθούν οι κάτοικοι των νησιών του Νομού .

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα