«Τα τσάκρα μας… στα άκρα» – Συνέντευξη με τον Ζανό Ντάνια

11:49 15/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η θεατρική ομάδα Βρεγμένο Σανίδι παρουσιάζει, κάθε Σάββατο στις 20:00, έως τις 8 Απριλίου, στον Πολυχώρο Loukoumi Arts Basement τη σατιρική κωμωδία της Κυριακής Χατζησωφρονίου «Τα τσάκρα μας… στα άκρα», σε σκηνοθεσία Ζανό Ντάνια.

Για το έργο -που περιγράφει και διακωμωδεί θέματα της δύσκολης καθημερινότητας στην Ελλάδα τού σήμερα- μας μιλάει ο Ζανό Ντάνιας, ο οποίος πρωταγωνιστεί και επιμελείται σκηνοθετικά την παράσταση.

-Τι θα δει ο θεατής ερχόμενος στην παράσταση; Σε τι αναφέρεται;

Το

έργο σχολιάζει με καυστική σάτιρα τα κακώς κείμενα της χώρας μας. Αναφέρεται σε δύσκολα θέματα που μεταφέρονται, όμως, με κωμικό τρόπο: στην τρομοκρατία, στους πρόσφυγες, στις γυναίκες… Περιλαμβάνει δέκα σκετς, με 18 αντιπροσωπευτικούς ρόλους Ελλήνων της σημερινής εποχής. Όλα ξεκινούν από ένα θέμα καθημερινό, κοινωνικό, το οποίο γίνεται πολιτικό. Τα κείμενα της Κυριακής Χατζησωφρονίου είναι εξαιρετικά, θυμίζουν θεατρικούς μονολόγους και όχι φτηνή επιθεώρηση και μπορώ να πω ότι ήταν το έναυσμα για να ανεβάσω αυτήν την παράσταση. Σκηνοθετικά αποδίδονται με κωμικοτραγικό και αριστοφανικό τρόπο. Στην έναρξη, φυσικά, έχουμε μάθημα «τι είναι τα τσάκρα» με χορό Bollywood και στο φινάλε ηθοποιοί και κοινό χορεύουν ινδικό χορό για να τα… ξεβουλώσουν.

-Πώς αντιδρά το κοινό απέναντι σε όσα διαδραματίζονται επί σκηνής;

Το κοινό αντιδρά άλλες φορές με γέλιο, με πλατύ χαμόγελο, και άλλες φορές κουνώντας το κεφάλι του με πικρία. Μια κυρία είπε στην πρεμιέρα: «πέστα… έτσι είναι…». Το κοινό αντιλαμβάνεται τα πάντα. Η σάτιρα, εξάλλου, ήταν αποδεκτή από την αρχαιότητα.

-Θα συνεχίσετε με περιοδείες;

Το έργο θα συνεχίσει σε κάποιους πολιτιστικούς συλλόγους σίγουρα το καλοκαίρι και, αν υπάρξει παραγωγός, θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα… .

Σκηνοθεσία: Ζανό Ντάνιας.

Κείμενο: Κυριακή Χατζησωφρονίου

Παίζουν: Ζανό Ντάνιας, Δέσποινα Χαριάτη, Γιάννα Λαπέα, Κυριακή Χατζησοφρωνίου

Μουσική: Σπύρος Κολαίτης

Χορογραφία: Ισμήνη Σταματογιάννη.

Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης.

info

LOUKOYMI ARTS BASEMENT, Πλατεία Αβησσυνίας 10, Μετρό Μοναστηράκι

Κάθε Σάββατο στις 20:00 έως 8 Απριλίου 2017

Είσοδος με ποτό 10 Ευρώ. Ατέλειες, Ανέργων, Φοιτητικά 5 Ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα