Γ. Πατούλης : «Μέσα από την τοπική ανάπτυξη μπορεί να επέλθει η εθνική ανάπτυξη»

12:19 15/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη κάλεσε από τη συχνότητα της ΕΡΤ Τρίπολης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης «να σκεφτεί εθνικά και όχι κομματικά για να βρει διέξοδο η χώρα».

Ο κ. Πατούλης που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Τρίπολη και παραχώρησε συνέντευξη εφ όλης της ύλης στη δημοσιογράφο Πέγκη Μπρούσαλη με αφορμή τη συνάντηση των αυτοδιοικητικών

που διεξάγεται στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της πρωτεύουσας της Αρκαδίας ανέφερε μεταξύ άλλων :

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι σήμερα αντικατοπτρίζονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι δημότες. Αναφέρομαι στη δυνατότητα να είναι αυτοδιοικούμενο οι τόποι μέσα από μια αποκέντρωση ενός συγκεντρωτικού κράτους.»

«Είμαστε ουραγοί στα ζητήματα της αυτοδιοίκησης σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Δεν έχουμε μάθει από τις βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών τι πρέπει να κάνουμε».

«Θεωρούμε ότι δεν πάει άλλο η κυβέρνηση έχει δύο χρόνια θητείας, υπήρξαν δύο υπουργοί με τους οποίους είχαμε καλές σχέσεις, ο κ. Σκουρλέτης πρέπει να καταλάβει ότι έχει μια ιστορική ευθύνη και ευκαιρία να δημιουργήσει αυτά που τόσα χρόνια δεν έχουν δημιουργηθεί στην αυτοδιοίκηση και στη χώρα μας. Το μόνο που γνωρίζουμε από τον κ. Σκουρλέτη είναι ότι θα υπάρχει απλή αναλογική άρα εννοούμε μεταρρυθμίσεις μόνο σχετικά με το εκλέγειν .

«Ζητήσαμε να μας παρουσιάσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και επι της ουσίας τι εννοούμε ο καθένας μεταρρύθμιση.

«Εμείς εννοούμε μεταρρύθμιση τις βέλτιστες πρακτικές που ήδη το κογκρέσο της Ευρώπης έχει καταγράψει μέσα από τον αυτοδιοικητικό χάρτη που λέει ο τόπος να αποφασίζει για τον τόπο του».

«Δεν έχουμε ακούσει την πολιτική ηγεσία ώστε να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος Είμαστε σε αναμονή των κυβερνητικών σκέψεων, πάμε σε όλη την Ελλάδα για ενημερωτικές συναντήσεις και ζητούμε από τον αρμόδιο υπουργό να τοποθετηθεί άμεσα».

«Ο Καλλικράτης , είχε θετικά δεν είχε εξασφαλίσει τους ανάλογους πόρους. Αυτό δημιούργησε τεράστια προβλήματα και βραδύτητες στις τοπικές κοινωνίες. Σήμερα βλέπουμε τις παθογένειες με στόχο να πάνε μπροστά οι κοινωνίες μας. Πρέπει να βρεθούν χρήματα και να συζητηθούν οι όποιες αλλαγές με τους συναρνμόδιους υπουργούς».

«Μέσα από την τοπική ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει η εθνική ανάπτυξη. Έχουμε 30% ανεργία, επιστήμονες έχουν φύγει για άλλες χώρες, υπάρχει απέραντη γραφειοκρατία , άλλες χώρες όπως το Βέλγιο λειτουργεί σαν μια καλοστημένη μηχανή».

«Θεωρούμε ότι είναι ιστορική ευκαιρία να προχωρήσει μπροστά η χώρα να βρει διέξοδο για αυτό και ο υπουργός Εσωτερικών ο κ. Σκουρλέτης πρέπει να σκεφτεί εθνικά και όχι κομματικά, να το αποδείξει, να νομοθετήσει μέσα από διάλογο και να φύγουμε όλοι από τις ιδεοληψίες που έχει ο καθένας ώστε να πάει μπροστά η χώρα».

Σύνταξη

Πέγκη Μπρούσαλη

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα