Αντίθετες στις αλλαγές σε παιδικούς και ΚΔΑΠ οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

12:56 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την απόλυτη αντίθεσή τους στις αλλαγές σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, εκφράζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δημοτικές παρατάξεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεων δηλώνουν επίσης την πλήρη συμπαράστασή τους “στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δύο δήμων”, χαρακτηρίζοντας “απόλυτα δικαιολογημένη την ανησυχία τους για τη συνέχιση της λειτουργίας των δημοτικών κοινωνικών δομών και το εργασιακό τους μέλλον”. Η “Λαϊκή Συσπείρωση”

επισημαίνει ότι η νέα μείωση (κατά 5%) στη χρηματοδότηση, που προστίθεται στην αντίστοιχη περσινή, καθώς και η αλλαγή που θα επέλθει στον χαρακτήρα του προγράμματος, θα πλήξουν δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ. Οι δύο παρατάξεις καλούν τους εργαζόμενους και τους γονείς “να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν να καλυφθεί πλήρως και δωρεάν το δικαίωμα του παιδιού στη φροντίδα και την αγωγή», να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της λειτουργίας και τη χρηματοδότηση των βρεφικών παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ στους δήμους και να διασφαλιστεί η ανανέωση όλων των συμβάσεων του απασχολουμένου προσωπικού στις δομές.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα