Κέρκυρα: Κινητοποιήσεις για την καταβολή δεδουλευμένων στα ξενοδοχεία

12:21 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κινητοποίηση σε ολόκληρο το νησί θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας στις 9 Ιουλίου με κύριο αίτημα της καταβολή δεδουλευμένων αλλά και την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου που αφορά πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. αναφέρονται τα εξής:
Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 29/6/2016 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας με την παρουσία αντιπροσώπων , εκλεγμένων μελών επιχειρησιακών σωματείων και στελεχών του σωματείου,

με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης στα ξενοδοχεία το πρώτο δίμηνο της φετινής σαιζόν και τον προγραμματισμό δράσης για τον μήνα Ιούλιο.
Το Δ/Σ αφού έλαβε υπ΄ όψιν τις απόψεις των στελεχών του κατέληξε στην ακόλουθη εκτίμηση για το πρώτο δίμηνο:
1.Οι μεγαλοξενοδόχοι έχουν στην κυριολεξία ξεσαλώσει σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Εντατικοποίηση της δουλειάς μέχρι εξαντλήσεως ,υπερωριακή απασχόληση , παραβίαση των ρεπό, κλοπή ενσήμων , αποδοχών από υπερωριακή εργασία και εργασία κατά τις ημέρες ανάπαυσης, κλοπή επιδομάτων και καθυστέρηση καταβολής των ψίχουλων που τελικά αποδέχονται οι ξενοδόχοι να καταβάλουν ως μισθούς. Τα παραπάνω μαζί με την εργοδοτική τρομοκρατία , τις ύβρεις και τις απειλές συνθέτουν το πάζλ των εργασιακών σχέσεων στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας .
Keywords
Τυχαία Θέματα