Αντιπεριφερειάρχης Χανίων: Προβλήματα στην Περιφέρεια από τη γραφειοκρατία

14:35 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού στα Χανιά διαπιστώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και κάνει λόγο για ασυναρτησία του κράτους σε σχέση με αποφάσεις που λαμβάνονται κεντρικά και δυσχεραίνουν το έργο της αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων, περιέγραψε τα χρόνια προβλήματα στη δακοκτονία, αλλά και σε μια σειρά από τομείς της αντιπεριφέρειας, όπου

η γραφειοκρατία προκαλεί προβλήματα και καθυστερήσεις.

Όσον αφορά στη δακοκτονία ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι σε πολλές περιοχές στο νομό Χανίων δεν θα πραγματοποιηθεί δολωματικός ψεκασμός λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών και κάλεσε τους παραγωγούς να φροντίσουν να προστατέψουν την παραγωγή τους προχωρώντας με δικά τους μέσα στην προστασία των δέντρων. Τη Δευτέρα, εξάλλου, θα γίνει συνάντηση στηη Αντιπεριφέρεια με τους Δημάρχους των περιοχών , οι οποίες έμειναν εκτός δακοκτονίας, προκειμένου να εξευρεθεί λύση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που, για τους ίδιους λόγους, έχει προκύψει στη διαδικασία εκμίσθωσης των παραλιών των Χανίων σε εκμισθωτές θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

Εκπρόσωποι των επιχειρηματιών τον επισκέφτηκαν χθες και του επεσήμαναν το πρόβλημα, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και ακόμα δεν έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση και την έκδοση σχετικών αδειών. Όπως επεσήμαναν οι εκμισθωτές, με την γραφειοκρατική διαδικασία που υπάρχει, το αίτημα της έκδοσης άδειας, που εγκρίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα ικανοποιηθεί στα μέσα του Αυγούστου, σχεδόν προς το τέλος της τουριστικής περιόδου. Επίσης υπογραμμίστηκε ότι το Λιμεναρχείο, τηρώντας τη σχετική Νομοθεσία σχετικά με τη λειτουργία των θαλάσσιων μέσων, επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν έχουν άδεια. Ο κ.
Keywords
Τυχαία Θέματα