Νέο κρούσμα: Αστυνομικός σκότωσε Αφροαμερικανό (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από την δολοφονία ενός Αφροαμερικανού στην Λουϊζιάνα των ΗΠΑ και σήμερα στη Μινεσότα αυτή τη φορά συνέβη νέο παρόμοιο περιστατικό. Μάλιστα και το σημερινό περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε, σε αυτή την περίπτωση από την κοπέλα του θύματος.

Ειδικότερα στο βίντεο που τράβηξε η κοπέλα απεικονίζεται ο ένας αστυνομικός ο οποίος πυροβόλησε τον σύζυγό της.

Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ

εκτυλίχθηκε ως εξής: Η αστυνομία σταμάτησε το όχημα του ζευγαριού για τυπικό έλεγχο επειδή ένα από τα πίσω φανάρια, ήταν σπασμένο.

Ο σύντροφος της αμέσως ενημέρωσε τον αστυνομικό, ότι έχει όπλο στο όχημα το οποίο κατείχε με νόμιμο τρόπο. Εκείνος του ζήτησε το δίπλωμα του και όταν το θύμα προσπάθησε να βρει το πορτοφόλι του όπου είχε το δίπλωμά του δέχτηκε τέσσερις σφαίρες από τον αστυνομικό.

Σημειωτέον ότι το θύμα είχε προειδοποιήσει σαφώς τον αστυνομικό πως θα βγάλει το πορτοφόλι του από το ντουλαπάκι και όχι το περίστροφο του.

Η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ «βράζει» με τις απανωτές δολοφονίες Αφροαμερικάνων από αστυνομικούς, καθώς αυτές προκαλούνται ως επί το πλείστον από τη χρήση υπέρμετρης βίας από την μεριά των αμερικανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Το άρθρο Νέο κρούσμα: Αστυνομικός σκότωσε Αφροαμερικανό (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα