Ακυβέρνητο ταχύπλοο μεταξύ Σκιάθου και Σκοπέλου

07:12 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ακυβέρνητο έμεινε λόγω μηχανικής βλάβης, ταχύπλοο που κινούνταν στη θαλάσσια περιοχή «Στενού» μεταξύ Σκιάθου και Σκοπέλου. Η κυβερνήτης του ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης χθες το μεσημέρι και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του λιμενικού και το αλιευτικό «ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΠΥΡΟΣ» το οποίο προσέγγισε το ταχύπλοο και συνοδεία περιπολικού σκάφους το ρυμούλκησε στο λιμάνι «ΕΛΙΟΣ» Σκοπέλου όπου προσέδεσε με ασφάλεια. Η κυβερνήτης του σκάφους είναι καλά στην υγεία της ενώ διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Σκιάθου.

Μηχανική

βλάβη στο «Μυρτιδιώτισσα»

Στο μεταξύ διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στο πρωραίο απωθητή του πλοίου (bow thruster), στο επιβατηγό-οχηματαγωγό “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ”, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο από Αγ. Κωνσταντίνο προς Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο,

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Οι δέκα επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα