Αισιοδοξία για εξεύρεση κοινού τόπου – Συζητήσεων συνέχεια για το χρέος (video)

23:33 25/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ενεργειακά και Υπερταμείο επικεντρώθηκαν οι δανειστές την πρώτη μέρα των διαβουλεύσεων με το οικονομικό επιτελείο. H εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου θα συμμετάσχει από την Τετάρτη στις συναντήσεις. Η ελληνική πλευρά προσβλέπει σε συμφωνία των μέτρων και αντιμέτρων και σε μια τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου. Κλειδί παραμένει η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε σήμερα στίγμα προθέσεων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των δανειστών, εκτίμησε πως μικροδιαφορές χωρίζουν τις δύο πλευρές όσον αφορά τα ενεργειακά και πως θα επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Παρασκευή.

Παράλληλα, έτερος κυβερνητικός παράγοντας μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης με κουαρτέτο για το υπερταμείο εξέφρασε αισιοδοξία ότι τα θέματα για τις αποκρατικοποιήσεις δεν θα αποτελέσουν «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις.

Απόψε η ελληνική πλευρά θα επιδώσει τις παρατηρήσεις της για τα κείμενα που έχει λάβει από τους θεσμούς. Πρόκειται για το 40 σελίδων MOU- το κείμενο συμφωνίας με την ευρωπαϊκή πλευρά (καθώς και το αντίστοιχο τεχνικό μνημόνιο)- και το 5 σελίδων MEFP- το κείμενο συμφωνίας με το ΔΝΤ (και το αντίστοιχο τεχνικό μνημόνιο). Τα τεχνικά κλιμάκια θα επιχειρήσουν να συγκεράσουν τις διαφορές και τα θέματα για τα οποία δεν θα υπάρξει σύγκλιση θα συζητηθούν σε επίπεδο υπουργών και επικεφαλής κλιμακίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα