Ασε μας κι εσύ, Λευτέρη Πετρούνια!

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάει σε μια προπόνηση. «Θέλουμε να δει πού προπονούμαστε, με τι συνθήκες και από πού βγαίνουν αυτοί οι αθλητές» είπε σε συνέντευξή του. Αθλητές οι οποίοι, όπως αποκάλυψε κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, κρατώντας ακόμα ένα μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μερικές φορές αναγκάζονται να πηγαίνουν σε αγώνες με δανεικά, μιας και η χρηματοδότηση της πολιτείας είναι ελλιπής.

Aσε μας βρε Λευτέρη, λες και δεν ξέρεις τί τύχη θα έχουν όσα λες: απ’ το ένα αφτί

των πολιτικών θα μπουν απ’ το άλλο θα βγουν. Όρεξη έχεις μου φαίνεται, να πάρει στα σοβαρά ο Πρωθυπουργός την πρόσκλησή σου και να σας κουβαληθεί εκεί που κάνετε προπονήσεις. Μπορεί να το κάνει. Να έρθει, να κάνει μια γύρα και να δηλώσει μπροστά στις κάμερες με ύφος προβληματισμένο «υποσχόμαστε ότι θα βελτιώσουμε τις συνθήκες». Και μετά, μη την είδατε την υπόσχεση του Πρωθυπουργού.

Δεν έχεις καταλάβει μωρέ Λευτέρη, ότι εσείς, οι χρυσοί αθλητές, οι πρωταθλητές, οι Ολυμπιονίκες, είστε για τους πολιτικούς ότι ο βασιλικός για τη γλάστρα; Έρχονται δίπλα σας να ποτιστούν. Όπως ο wannabe σταρ φωτογραφίζεται με τον μεγάλο σταρ για να πάρει λίγη δόξα, ακριβώς έτσι κάνουν κι αυτοί. Μόλις καταφτάνετε νικητές μ’ ένα μετάλλιο στο λαιμό, εκεί ακριβώς που οι συμπολίτες σας, εμείς, έχουμε συγκινηθεί γιατί μας κάνετε περήφανους και όλα τα φώτα είναι πάνω σας, εκεί εμφανίζεται ο πολιτικός και κολλάει από δίπλα. Με μια δήλωση θερμών συγχαρητηρίων, με μια φωτογραφία στο πλευρό σας (στο Μαξίμου που σας έχει προσκαλέσει), προσπαθεί να πάρει ό, τι μπορεί απ’ την αύρα της επιτυχίας.

Αλλά μετά, όταν χάνεστε στα βάθη ενός κρύου απ’ την υγρασία γυμναστηρίου, δεν σας αναζητά κανείς τους. Γιατί να αλαφρύνουν την προσπάθειά σας με παροχές; Γιατί να σας δώσουν κίνητρα να προπονηθείτε σκληρά; Έχουν αυτές οι κινήσεις πολιτικό κέρδος; Έχουν, αλλά μακροπρόθεσμο, που δεν τους ενδιαφέρει. Αυτοί προσδοκούν το πρόσκαιρο κέρδος, του επιτυχούς αποτελέσματος, εκείνο που θα βγει από μια φωτογραφία με το μετάλλιο να λάμπει ανάμεσά σας. Στο μακροπρόθεσμο, ποιός ζει ποιός πεθαίνει. Άσε που κινδυνεύει ένας υπουργός να κάνει όλη την προσπάθεια και μετά ν’ αλλάξει κυβέρνηση και να φωτογραφηθεί άλλος μαζί σας (το έχουμε δει με τα εγκαίνια των δρόμων).

Εκεί, στη σκληρή, μοναχική προετοιμασία, είστε μόνοι, εσείς και οι προπονητές, εσείς και οι δυσκολίες της καθημερινότητας, τα λεφτά που δεν έχετε για το νοίκι, το παιδί που δεν ξέρετε πού ν’ αφήσετε, η κούραση, οι τραυματισμοί, το άγχος. Είστε μόνοι μαζί με όλα εκείνα που καθορίζουν τη διαδρομή σας αλλά δεν ενδιαφέρουν κανέναν τους, μόνο τους δικούς σας ανθρώπους ενδιαφέρουν. Και τους ιδιώτες χορηγούς, αν υπάρχουν.

Σα να σας έχει βάλει η χώρα να περάσετε ένα τεστ αθλητικού Survivor: ν’ αντέξετε την αδιαφορία της πολιτείας κατά την προετοιμασία και να συνεχίσετε παρόλο που σας έχουν γραμμένους στα παλιά τους παπούτσια. Τα καινούργια τους θα τα βάλουν για να βγουν φωτογραφία μαζί σας, αν έρθετε νικητές. Άμα δεν πάρετε μετάλλιο, δεν θα έχετε την τύχη ούτε να φωτογραφηθείτε μαζί τους, Λευτέρη.

ΥΓ. Ακόμα θυμάμαι τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Παύλο Μάμαλο να λέει ότι πριν πάει στο Ρίο παραλίγο ν’ αυτοκτονήσει, απελπισμένος απ’ την ανεργία.

The post Ασε μας κι εσύ, Λευτέρη Πετρούνια! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα