Α. Νεφελούδης: «Με τον μηχανισμό προσωπικής διαφοράς εξασφαλίζονται οι συντάξεις» (audio)

11:28 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν θα μειωθεί καμία καταβαλλόμενη σύνταξη και ο «κόφτης» δεν περιλαμβάνει περικοπή σε μισθούς και συντάξεις», ανέφερε στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τους Ανδρέα Παπασταματίου και Έλενα Καραγιάννη, στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.


Ο κ. Νεφελούδης συνέχισε λέγοντας: «Με τον μηχανισμό προσωπικής διαφοράς εξασφαλίζεται η μη μείωση των συντάξεων. Θα καταφέρουμε να περικόψουμε δαπάνες του δημοσίου με

την εφαρμογή π.χ. της ψηφιακής υπογραφής».

«Έχουμε διαπιστώσει το πόσο τραγική είναι η κατάσταση στον ιδιωτικό χώρο εργασίας. Εργαζόμαστε για να επαναφέρουμε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις», σημείωσε ο κ. Νεφελούδης.

«Πιστεύω ότι Ιούνιο-Ιούλιο θα έχουμε μια εικόνα. Επιπλέον είμαστε στη φάση επανίδρυσης όλων των τμημάτων του ΣΕΠΕ για τη στελέχωση των οποίων σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 98. Επίσης ετοιμάζουμε μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα βομβαρδίσουν τη Βουλή».

Τέλος ο κ. Νεφελούδης προανήγγειλε την επίσπευση εκδίκασης των εργασιακών διαφορών στα δικαστήρια, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει Εργατοδικείο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

The post Α. Νεφελούδης: «Με τον μηχανισμό προσωπικής διαφοράς εξασφαλίζονται οι συντάξεις» (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα