Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:06 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Τριμερή με το Υπουργείο Εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ
Αίτημα για τριμερή συνάντηση καταθέτει εντός της ημέρας στο Υπουργείο Εργασίας το σωματείο των εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των εργασιακών τους σχέσεων με τη διοίκηση της εταιρίας, που έχει αποχωρήσει από το διάλογο.
Χθες, με το σύνθημα «ΒΦΛ κλεισμένη, Καβάλα πεθαμένη» οι εργαζόμενοι στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων διαδήλωσαν μαζί με άλλους εργαζόμενους και φορείς του

Νομού Καβάλας κατά τη διάρκεια του Πανκαβαλώτικου Συλλαλητηρίου που οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο.
Η τοπική κοινωνία έδωσε δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο ενώ οι τοπικοί φορείς με τη συμπαράστασή τους ενισχύουν την φωνή των εργαζομένων που ζητούν διάλογο με την διοίκηση και ξεκάθαρο σχέδιο για το μέλλον της Βιομηχανίας. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα διάβασε και το ψήφισμα στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων του δημοτικού συμβουλίου. Τη συμπαράστασή του εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Καβάλα: Ύποπτο κρούσμα για οζώδη δερματίτιδα
Ύποπτο κρούσμα για οζώδη δερματίτιδα εμφανίστηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στο Χαλκερό Καβάλας. Άμεσα στάλθηκε δείγμα για εργαστηριακό έλεγχο. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα ή αύριο, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Σωτήρη Παπαδόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει γίνει εμβολιασμός στο κοπάδι της συγκεκριμένης μονάδας αλλά δεν αποκλείεται να έχουμε φαινόμενο μετάλλαξης του ιού.

Θάσος: Διαμαρτυρία για τον ΦΠΑ
Επιπόλαια, καταστροφική και ευκαιριακή χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριληφθεί η Θάσος στα νησιά στα οποία από 1ης Ιουλίου θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στο 24%, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν μετακυλιστεί το κόστος διαμονής στα ξενοδοχεία και τα δωμάτια από την αύξηση αυτή, η Θάσος θα χάσει την ανταγωνιστικότητα της. Ο κ. Χατζηεμμανουήλ επέρριψε ευθύνες στους τοπικούς βουλευτές για το γεγονός ότι δεν απέτρεψαν μία τέτοια απόφαση, την στιγμή που γνώριζαν τις ιδιαιτερότητες του νησιού.

Καβάλα: Διανομή συσκευών μέτρησης ραδόνιου
Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας θα διανείμει σε ενδιαφερόμενους Δημότες, 46 συσκευές μέτρησης συγκέντρωσης (δοσίμετρα) Ραδονίου σε κατοικίες εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Από τις μετρήσεις που θα γίνουν, θα προκύψουν ακριβή αποτελέσματα για τη συγκέντρωση Ραδονίου σε εσωτερικούς χώρους.
Οι μετρήσεις θα γίνουν με απλή τοποθέτηση των παθητικών δεκτών στις κατοικίες των συμμετεχόντων Δημοτών, για χρονικό διάστημα 6 μηνών. Μετά το πέρας των 6 μηνών, οι δέκτες μαζί με συμπληρωμένα σχετικά ερωτηματολόγια, θα επιστραφούν από τους συμμετέχοντες Δημότες στο Τμήμα Περιβάλλοντος.
Οι ενδιαφερόμενοι Δημότες Καβάλας, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Καβάλα: Οι Γιατροί του Κόσμου στο Δήμο Νέστου
Κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου, με το Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, παιδιάτρους, νοσηλευτές και διοικητικούς, θα επισκεφθεί σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Χρυσοχωρίου Νέστου για εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών και Ρομά. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι. Τα εμβόλια είναι δωρεά της Περιφέρειας Α.Μ.Θ και των Γιατρών του Κόσμου.

Καβάλα: Δράσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
Εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων διοργανώνει σήμερα Τετάρτη (18 Μαΐου) στην Καβάλα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων. Η διοργάνωση με την ονομασία «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας και η θέση του στη σημερινή ζωή της πόλης» θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Μουσείου στις 7:30 το απόγευμα.
Και ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στους εορτασμούς για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με τρεις πολιτιστικές δραστηριότητες, οι οποίες απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και έχουν σχεδιαστεί ώστε η μετάδοση γνώσεων να γίνεται βιωματικά.

Καβάλα: Έκθεση ζωγραφικής
Ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Καβάλας, πραγματοποιεί την καθιερωμένη ετήσια έκθεση ζωγραφικής του στην αίθουσα καπναποθήκης της Πλατείας Καπνεργάτη, έως την Παρασκευή 20 Μαΐου, όπου θα εκτεθούν τα έργα των μελών του συλλόγου, παιδιών και ενηλίκων. Οι ώρες λειτουργίας είναι από 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Καβάλα: «Φλαντρώ» στη Χρυσούπολη
Το θεατρικό εργαστήρι της Αναπτυξιακής Νέστου παρουσιάζει το έργο του Παντελή Χορν »Φλαντρώ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσομπανόπουλου από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στη Χρυσούπολη.
Παίζουν οι Νικολέτα Βονικάκη, Δάφνη Σεμίζογλου, Κόνη Δραμπάλα, Αγλαϊα Δομινάρη και Μαρία Σωτηριάδου.

Καβάλα: Ανοιξιάτικη μουσική βραδιά
Ο Ροταριανός Όμιλος Καβάλας Νεάπολις και ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας συνδιοργανώνουν την Παρασκευή, 20η Μαΐου στις 8.30 το βράδυ στο Μουσείο της Καβάλας, μουσική βραδιά με τραγούδια Μάνου Χατζηδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Θα τραγουδήσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, γιατρός, Βαγγέλης Καμπουρίδης, θα τον συνοδέψουν στα πλήκτρα, ο μαέστρος Τάσος Καλαφάτης και ο δεξιοτέχνης στο μπουζούκι, μηχανικός Διαμαντής Καρακατσάνης.

Καβάλα: Ρεσιτάλ για φλάουτο και κιθάρα
Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με δύο εξέχοντες Καβαλιώτες καλλιτέχνες: τον φλαουτίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκο Νικόπουλο και τον κιθαρίστα Νίκο Ζάρκο παρουσιάζει το Σάββατο 21 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Οι δύο μουσικοί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τίτλο «Σονάτες και Σονατίνες για φλάουτο και κιθάρα». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καβάλα: Χορωδιακή συνάντηση
Την 3η Χορωδιακή Συνάντηση διοργανώνει η Θρακική Εστία Καβάλας το Σάββατο 21 Μαΐου στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Στην συνάντηση μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν η Δημοτική Χορωδία Δήμου Θάσου, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ν. Μαρμαρά καθώς και η Χορωδία της Θρακικής Εστίας Καβάλας. Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.

Άστατος καιρός
Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

The post Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα