X.Καφαντάρη: «Τα εθνικά κοινοβούλια θα έχουν λόγο στη συμφωνία CETA» (audio)

14:46 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τη συμφωνία συνεργασίας ελεύθερου εμπορίου CETA, μεταξύ Ε.Ε και Καναδά, που πρόκειται να υπογραφεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στις 27 Οκτωβρίου και τις διαφορές της από την TTIP (μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ) μίλησε την Πέμπτη (13/10/2016) η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία

Βούζη.

Όπως υπογράμμισε, τα δεδομένα στον Καναδά είναι εντελώς διαφορετικά απ΄ ό,τι στις ΗΠΑ. «Ο Καναδάς είναι πιο κοντά στα ευρωπαϊκά δεδομένα όσον αφορά στο κοινωνικό κράτος και τη νομοθεσία σε σχέση με τις ΗΠΑ που τα πάντα είναι ελεύθερα και ασύδοτα».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι πρόκειται για «μικτή συμφωνία» στην οποία θα έχουν λόγο και τα εθνικά κοινοβούλια, ενώ υπενθύμισε ότι στη συνάντηση της Μπρατισλάβα, την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίστηκε να έχει προσωρινή εφαρμογή για πέντε χρόνια. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι αναμένεται μια «ρητή αποσαφήνιση, νομικά δεσμευτική, σχετικά με τη νομοθεσία Ε.Ε. και Καναδά, με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας». Δηλαδή, «να τηρούνται κάποιοι κανόνες σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, τα εργασιακά και τη δυνατότητα επανεθνικοποίησης όποιας εταιρίας θεωρείται δημόσιο αγαθό».

Keywords
Τυχαία Θέματα